Centurion Card ‘De mythe’

In de jaren 80 en 90 gingen er geruchten over een magische creditcard, waarop geen limiet zat en waarmee de raarste luxe-items besteld konden worden bij een persoonlijke butler-service. Zo zou iemand -na het zien van de film Dances With The Wolves- telefonisch het paard uit die film besteld hebben. Een ander liet strandzand uit de Dode Zee ophalen voor een spreekbeurt van haar zoontje. Ook de Concorde charteren voor een privé vliegreis zou met de magische zwarte creditcard een peuleschilletje zijn.

De Centurion Card

Of die kaart toen daadwerkelijk bestond weten we niet, maar in 1999 maakte American Express handig gebruik van deze geruchten en introduceerde de Centurion Card. Een zwarte creditcard, gemaakt van geanodiseerd titanium en daardoor extra zwaar. De creditcard zou géén limiet hebben, was zéér exclusief en kwam met vele voordelen. Bij de introductie van de Centurion Card gaf American Express tien kaarten weg aan bekende sterren, zo waren Bill Gates, Naomi Campbell, Harrison Ford, Donald Trump en Elton John de eerste eigenaren. Om in aanmerking te komen voor de Centurion moet je door American Express uitgenodigd worden. En dat is niet makkelijk. Pas op het moment dat je al een American Express Platinum bezit en daar jaarlijks minimaal € 250.000 mee uitgeeft willen ze er pas over nadenken. Dat je dan jaarlijks ook nog € 2.000 ‘abonnementskosten’ betaalt is natuurlijk een peuleschilletje.

Exclusieve voordelen

De Centurion creditcard biedt vele, exclusieve voordelen. Allereerst heeft de creditcard geen limiet, je kunt het dus zo gek maken als je wilt. Er zijn al vaker aankopen mee gedaan boven een miljoen, er is zelfs een keer een privé vliegtuig van 30 miljoen mee betaald. Verder staat er altijd een persoonlijke butler-service voor je klaar. Zijn de concertkaartjes van je favoriete artiest uitverkocht? Eén belletje naar de butler service en ze regelen het voor je. Naast de butler service heb je met de Centurion kaart nog veel andere priveleges en services. Zo krijg je bij geselecteerde vliegmaatschappijen een gratis ticket voor je reisgenoot en staan er personal shoppers voor je klaar bij Gucci. Je hebt exclusieve toegang tot de VIP-gedeeltes in bijna alle vliegvelden, krijgt bij diverse hotels de tweede nacht gratis en hebt speciale status bij Ritz-Carlton hotels en Hertz autoverhuur. Ook is het mogelijk in sommige winkels na sluitingstijd te komen shoppen. Overal ter wereld worden tafels in restaurants gereserveerd voor Centurion leden, je hebt dus gegarandeerd plek in de meest exclusieve restaurantsvan de wereld. Verder ontvang je een exclusief tijdschrift, kun je gratis upgraden naar eerste klas vliegtickets en komt de kaart samen met tientallen exclusieve clublidmaatschappen.

Meer informatie

De Centurion Card is (helaas) niet via deze site te verkrijgen. Hij is alleen op uitnodiging en voorwaarde is dat je al een American Express Platinum bezit. De American Express GreenGold of Platinum aanvragen? Ga dan naar het American Express overzicht. Iets minder budget maar tóch een zwarte creditcard? De Moneybookers MasterCard is een stylish zwarte creditcard die je zonder BKR toetsing aan kunt vragen.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van