Gratis creditcards worden steeds populairder

Gratis creditcards worden steeds populairder
Blog Creditcard aanvragen

Gratis creditcards worden steeds populairder

Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van betalingen. Zeker in het buitenland kun je er vrijwel overal mee betalen. Als je in een land bent waar niet met de euro wordt betaald reken je probleemloos af in vreemde valuta. Een gratis creditcard kun je vaak aanvragen onder de vlag van bedrijven en organisaties. Soms moet je er klant zijn om gebruik te kunnen maken van de gratis creditcard. Dit soort cards hebben soms wel beperkingen, maar die zijn in de meeste gevallen niet onoverkomelijk. 

Hoe vraag ik een gratis creditcard aan?

Je kunt online zoeken naar bedrijven die een gratis creditcard aanbieden. Vergelijk ze van tevoren, zodat je de card met de meest gunstige voorwaarden aanvraagt. Vervolgens kun je op de website van de aanbieder zien hoe je de card kunt aanvragen. Er worden vrijwel altijd inlichtingen gevraagd over je financiële situatie. Aan de hand van de hoogte van je inkomen en een kredietcheck, meestal bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel, wordt bepaald of je voor de card in aanmerking komt en hoe hoog je bestedingslimiet is. Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je je card binnen enkele dagen. Deze moet meestal online of telefonisch worden gedeblokkeerd voordat je hem kunt gebruiken. Dit wordt gedaan om misbruik en diefstal van de kaart te voorkomen. 

Waar kan ik met mijn gratis creditcard betalen?

Een gratis creditcard wordt breed geaccepteerd, ook in Nederland. Je kunt er onder andere de volgende betalingen mee doen:

  • Online aankopen
  • Het reserveren van een huurauto
  • Het reserveren van een hotelkamer en het afrekenen na het verblijf
  • Betalen in een winkel
  • Betalen in een restaurant

Het grote voordeel van een gratis creditcard is dat je de betalingen achteraf betaalt. De betalingstermijn is gemiddeld 21 dagen. Je hoeft dus niet meteen af te rekenen en kunt hier dus rekening mee houden bij je uitgaven gedurende de maand. Ook kun je vaak gespreid betalen, al wordt dan wel rente in rekening gebracht.

Wat is het alternatief als ik geen gratis creditcard kan aanvragen?

Als je geen gratis creditcard met bestedingslimiet kunt aanvragen, dan kun je een prepaid creditcard overwegen. Dit is een card waar je vooraf geld op moet zetten. Je kunt alleen het saldo op de card besteden, je kunt dus niet rood staan en een schuld opbouwen. Het grote voordeel van dit type card is dat er geen kredietcheck plaatsvindt, er is immers geen risico voor de verstrekker van de kaart. Daarnaast houd je zelf ook beter zicht op je uitgaven, doordat je nooit geld kunt uitgeven dat je niet hebt. De enige beperking van een prepaid creditcard is dat je er, zeker in het buitenland, meestal geen huurauto mee kunt regelen.