Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard
Informatie

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

In steeds meer portefeuilles vinden we vandaag de dag en creditcard. Was dit vroeger vooral een manier voor zakenmensen en de rijken der aarde om mee te betalen, steeds meer mensen ontdekken hoe makkelijk het is om met een creditcard een betaling te doen. En er zijn natuurlijk nog meer belangrijke voordelen waarom creditcardmaatschappijen steeds meer klanten krijgen. In Nederland zijn twee kaarten vooral populair, namelijk de Visacard en de Mastercard. Het maakt in principe niet zo heel veel uit voor welke je kiest, ze worden beide zeer breed geaccepteerd in binnen- en buitenland. 

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Een creditcard heeft een aantal belangrijke voordelen boven betalen met cash geld. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Je kunt probleemloos met vreemde valuta betalen
  • Je aankoop is vaak verzekerd tegen verlies, schade of diefstal
  • Je loopt minder risico om bestolen te worden
  • Je kunt je aankopen gespreid betalen

Vooral het feit dat je overal gemakkelijk, veilig en snel kunt betalen is voor mensen een belangrijke reden om een creditcard aan te schaffen. In het buitenland is het zeer gebruikelijk om met een card te betalen, cash betalingen zijn daar veel minder gangbaar dan in Nederland. Ook in Nederland neemt het betalen met cash geld steeds meer af. Veel mensen gebruiken hun PIN pas, maar er wordt ook vaker met een creditcard betaald. 

Uitgesteld en gespreid betalen is een belangrijk voordeel

Als je een aankoop doet met je creditcard of een hotelovernachting of autohuur met je creditcard dan wordt de betaling niet direct verrekend met je bank. Je betaalt altijd achteraf. Je ontvangt maandelijks een overzicht van de betalingen en het bedrag dat moet worden voldaan. Je kunt ook kiezen voor gespreide betaling. Hiervoor betaal je wel een forse rente, dit is dus alleen aan te raden als je een grote uitgave hebt gedaan met je creditcard die je niet in één keer kunt betalen. 

Eenvoudig betalen in vreemde valuta

Wanneer je naar een land gaat waar de Euro niet de nationale munt is dan moet je dus vreemd geld meenemen of ter plaatse naar een geldautomaat gaan om daar te pinnen. Het is veel gemakkelijker om met je creditcard te betalen. Het bedrag wordt in de plaatselijke valuta betaald en direct omgerekend naar Euro’s. Let wel op: Je betaalt altijd een opslag voor een betaling in vreemde valuta, gemiddeld bedraagt deze 2%. Maar dit betaal je ook als je bij een geldautomaat vreemd geld opneemt. Bovendien loop je het risico geld over te houden, waarvoor je minder terugkrijgt als je het bij een bank inlevert.