American Express

De American Express creditcard is onmisbaar voor de echte (wereld)reiziger.

Waar ben je naar op zoek?


Zoeken binnen overzicht:
Filter overzicht op:Creditcards vergelijken

Foutmelding

Maximaal 3 creditcards kunnen tegelijk worden vergeleken.

×
  American Express is een financiële dienstverlener, die wereldwijd actief is en dagelijks miljoenen transacties voor zowel consumenten alsook bedrijven afhandelt. De chargecards die deze onderneming uitgeeft zijn veel meer dan alleen maar standaard kredietkaarten. De American Express creditcards zijn bij uitstek geschikt voor de reiziger die zich geen zorgen wenst te maken over betalen in het buitenland.

Prestigieuze kredietkaarten voor privé en zakelijk gebruik

De chargecards van American Express worden in tal van verschillende ‘smaken’ uitgegeven. Er zijn niet alleen kaarten verkrijgbaar voor consumenten, maar zakelijke klanten kunnen er ook terecht voor een zakelijke creditcard. Betalingen met een kaart van deze financiële instelling leveren de houders ervan loyaliteitspunten op, die onder andere kunnen worden ingewisseld voor vliegtickets. Voor wat de kredietbehoefte van de consument of zakelijke klant, biedt de kredietorganisatie individueel maatwerk. Afhankelijk van het bestedings- en betaalgedrag van een kaarthouder kan de kredietruimte desgewenst telkens verder worden verhoogd. Kaarten van deze organisatie zijn met name geschikt voor mensen, die al dan niet regelmatig buiten Europa reizen en/of geregeld luxueuze goederen of diensten afnemen. American express biedt geen studenten creditcard, aangezien je voor elke American Express creditkaart een minimum inkomen moet hebben. Overigens is het aantal ondernemingen binnen Nederland en Europa die American Express accepteert nog tamelijk beperkt. Er kan gesteld worden dat:

    •  De onderneming verschillende soorten chargecards aanbiedt;
    •  Aankopen met hun chargecards beloond worden met loyaliteitspunten;
    •  De kaart vooral geschikt is voor intercontinentale reizigers met een ruim bestedingspatroon;
    •  De acceptatie van deze credit card in Nederland en Europa beperkt is.

Geschiedenis American Express

American Express bestaat al sinds het jaar 1850. Aanvankelijk was het een postbedrijf, wat gespecialiseerd was in het veilig en verzekerd verzenden van exprespost. In 1891 introduceerde de onderneming de Travellers’ Cheque, waardoor Amerikaanse zakenlieden makkelijker over financiële middelen konden beschikken, ongeacht waar ze zich op dat moment in de wereld bevonden. In 1958 bracht het bedrijf vervolgens de eerste betaalkaart op de markt. In eerste instantie werden deze van papier gemaakt, maar een jaar later werd definitief de overstap naar een plastic variant gemaakt. Dat American Express in de geschiedenis een heel ander soort bedrijf was, betekent zeker niet dat ze door de jaren heen hun kernwaarden uit het hoog zijn verloren. Optimale betrouwbaarheid en het leveren van een uitstekende dienstverlening staan na al die jaren nog steeds hoog in het vaandel.

Met Flying Blue sparen voor vliegtickets en upgrades

Als u regelmatig met KLM Air France vliegt, maakt u vast en zeker al gebruik van de Flying Blue Award Miles die u met uw vluchten bij elkaar kunt sprokkelen. Door het sparen van deze miles te koppelen aan een creditcard van American Express kunt uw spaarsaldo een enorme boost bezorgen. KLM Air France vliegticket, die met een Entry, Silver, Gold of Platinum kaart koopt, kunnen u tot 2 miles per bestede euro opleveren. Daarnaast ontvangt de kaarthouder tot maximaal 1,5 miles voor elke euro die elders met de kaart wordt besteed. Op die manier wordt het wel heel erg gemakkelijk om voor een van uw volgende reizen een upgrade of misschien zelfs een volledig kosteloze ticket in de wacht te slepen. Maakt u nog geen gebruik van het Awards Miles programma van KLM Air France, dan wordt dit spaarprogramma tijdens het creditcard aanvragen meteen voor u geactiveerd.

Waarom is American Express relatief duur?

AMEX-Gold-Flying-Blue-CardDat American Express zich met name richt op kaarthouders, die een ruim bestedingspatroon hebben, is mede te merken aan de jaarlijkse kosten die voor het gebruik van hun kredietkaarten in rekening worden gebracht. Als we het met een VISA of MasterCard creditcard vergelijken, dan komt eigenlijk alleen de Flying Blue Entry card het dichtst in de buurt bij hetgeen de eerdergenoemde concurrenten prijstechnisch aanbieden. Maar zodra de kaarthouder een hoger serviceniveau wenst en kiest voor de silver, gold of platinum variant zijn de kosten – vooral vanaf the tweede gebruiksjaar – aanmerkelijk hoger dan wanneer men kiest voor VISA of MasterCard. Tegenover de hogere jaarlijkse kaartkosten staat dat de American Express kaarthouder bij intensief gebruik van de kaart deze hogere kosten deels of soms zelfs volledig terug kan verdienen middels het verzamelen van loyaliteitspunten en/of door gebruik te maken van exclusieve kortingen op onder andere autohuur en hotelbezoek. Aan het hogere prijskaartje is overigens ook een veel uitgebreider verzekeringspakket gekoppeld, dan wat u bij reguliere credit card gewend bent. De kaarten die deze financiële instelling uitgeeft, zijn dan ook met name geschikt voor mensen die bovenmodaal verdienen en zichzelf een iets luxueuzere levensstijl kunnen veroorloven. Dit zijn bij uitstek ook de mensen die regelmatig zakelijk of privé intercontinentale reizen maken. Komt u niet in aanmerking voor een American Express creditcard? Bekijk dan onze goedkope creditcards of de beste creditcard. Wanneer u een BKR registratie heeft kunt u alleen een prepaid creditcard aanvragen.

Exclusiviteit betekent ook minimum acceptatie-eisen

Service American ExpressOmdat American Express zich vooral richt op welgestelde wereldburgers (met een boven-modaal inkomen), kan niet iedereen zomaar een kredietkaart bij deze maatschappij aanvragen. Er zijn een aantal minimale eisen waar een kaarthouder aan moet voldoen. Ten eerste moet deze persoon 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast moet een kaarthouder tenminste € 18.000 per jaar verdienen en geen BKR-registratie hebben. De genoemde leeftijds- en inkomenseis geldt overigens niet standaard voor alle kredietkaarten die de instelling uitgeeft. Om bijvoorbeeld voor de platinum-variant in aanmerking te kunnen komen, is een hogere minimumleeftijd en een aanmerkelijk hoger jaarlijks inkomen vereist. De reden voor dit strenge toelatingsbeleid heeft vooral te maken met de maandelijkse afrekening van de met de kaart gedane aankopen. In tegenstelling tot VISA en MasterCard, waar een kaarthouder in termijnen kan terugbetalen, verlangt American Express dat alle kosten die in een maand gemaakt zijn, in één keer worden betaald. Door hoge inkomenseisen te stellen probeert de financiële instelling daarom zoveel mogelijk te voorkomen dat men te maken krijgt met wanbetalers die op te grote voet leven.

Aanvragen American Express kaart

U kunt bij ons online de geschikte type credit card uitkiezen. Hoogstwaarschijnlijk heeft u vervolgens binnen zo’n 2 minuten het digitale formulier volledig ingevuld, waarna u op de verzendknop kunt klikken. De kredietmaatschappij heeft doorgaans zo’n 2 weken nodig om uw aanvraag te verwerken. Wanneer u uw prestigieuze kaart in ontvangst mag nemen en er betalingen mee gaat verrichten, merkt u gegarandeerd dat u bij tal van ondernemingen als een zeer gewaardeerde klant wordt beschouwd. Er zullen ongetwijfeld meer dan eens deuren voor u open gaan, die voor reguliere creditcard bezitters gesloten blijven. Vraag uw kaart daarom vandaag nog aan! Photo designed by Freepik