Studenten creditcard

De ideale studenten creditcard voor jou. Vraag eenvoudig aan!

Waar ben je naar op zoek?


Zoeken binnen overzicht:
Filter overzicht op: • MasterCard Classic aanvragen
  +Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 20,00

  Bestedingslimiet
  € 2.500,00

  Benodigd inkomen
  € 13.800,00 P/j

  + Meer informatie
 • Visa World Card aanvragen
  + Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 36,50

  Bestedingslimiet
  € 2.500,00

  Benodigd inkomen
  € 13.800,00 P/j

  Tijdelijk 1e jaar gratis

  Direct creditcard aanvragen in de beveiligde omgeving van VISA

  013800
  + Meer informatie
 • ANWB Visa Card jongeren aanvragen
  + Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 14,50

  Bestedingslimiet
  € 500,00

  Benodigd inkomen
  Geen

  Nú met €25,- tegoed

  Direct creditcard aanvragen in de beveiligde omgeving van VISA

  0Geen
  + Meer informatie
 • ING Studenten Creditcard aanvragen
  + Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 12,50

  Bestedingslimiet
  € 1.000,00

  Benodigd inkomen
  Geen


  Direct creditcard aanvragen in de beveiligde omgeving van MasterCard

  12.5Geen
  + Meer informatie
 • RaboCard Creditcard aanvragen
  + Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 24,00

  Bestedingslimiet
  € 1.000,00

  Benodigd inkomen
  Geen


  Direct creditcard aanvragen in de beveiligde omgeving van MasterCard

  24Geen
  + Meer informatie
 • ABN Amro Studenten Creditcard aanvragen
  + Vergelijk details

  Jaarlijkse bijdrage
  € 14,00

  Bestedingslimiet
  € 1.000,00

  Benodigd inkomen
  Geen


  Direct creditcard aanvragen in de beveiligde omgeving van MasterCard

  14Geen
  + Meer informatie

Creditcards vergelijken

Foutmelding

Maximaal 3 creditcards kunnen tegelijk worden vergeleken.

×
    Studenten kunnen een creditcard goed gebruiken. Veel diensten en producten zijn te betalen met creditcard. Met een creditcard kun je uitgaven doen zonder dat er geld op je rekening staat. Zo kun je toch aan het eind van de maand noodzakelijke uitgaven doen. Daarnaast is een studenten creditcard in het buitenland ook erg handig. De studenten creditcard heeft een lagere jaarlijkse kaartbijdrage en een lagere limiet. Hierdoor is de kans klein dat je naast je studieschuld ook een creditcardschuld opbouwt.

Waarom een studenten creditcard?

Studenten creditcard Met de digitalisering en de online wereld worden creditcards steeds belangrijker. In het verleden was het echter bijna onmogelijk voor studenten om een eigen studenten kredietkaart te bemachtigen. Vaak moesten ze dan ook beroep doen op moeders pappot. Met de introductie van de studenten creditcard lijkt daar definitief verandering in te zijn gekomen. Waarom is een studenten creditcard onmisbaar voor studenten?

Internationalisering

De nood naar een studenten creditcard was hoog, zéér hoog. Steeds meer studenten trekken bijvoorbeeld naar het buitenland. Ze doen dat om er te studeren, een stage te volgen, in de zomerperiode een eerste internationale werkervaring op te doen of om eens van een heerlijke vakantie te genieten na al het noeste weekendwerk. Vaak is een creditcard daar de enige mogelijke betaalmogelijkheid. Uiteraard zijn er nog meer redenen waarom ook studenten een creditcard nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het online shoppen. Met een creditcard kunnen ook studenten dat nu eenvoudig, veilig en snel doen – zonder dat ze steeds bij vader of moeder moeten aankloppen. Heel vaak ook inclusief een handige verzekering, fijn toch?

Eindjes aan elkaar knopen

Elke student heeft wel eens een periode waarin een creditcard gewoon echte noodzaak is. Zeker indien je als student ineens heel wat studieboeken moet aanschaffen op het einde van de maand. Studenten hebben al meer dan genoeg kopzorgen om zich ook dan nog eens druk te hoeven maken in allerhande financiële beslommeringen. Dat kan trouwens grote gevolgen hebben voor hun studieresultaten. Een creditcard kan in dat geval voor de nodige stabiliteit en zekerheid zorgen, zodat de student zich opnieuw kan richten op wat hij zich hoort te richten: de studie.

Kosten van een studenten creditcard?

Aan een studenten kredietkaart zitten uiteraard heel wat kosten gebonden. Zo zijn er over het algemeen standaard jaarkosten, maar ook bijvoorbeeld kosten van betalingen in vreemde valuta of de kosten van betaalpakketten. Voor wie gaat pinnen zijn er vaak ook extra toeslagen. Hoe groot die kosten exact zijn hangt over het algemeen af van creditcard tot creditcard of bank tot bank. Met onderstaande voorbeelden zullen we het een en ander verduidelijken.

Kosten studenten creditcard: MasterCard Classic Prepaid

Mastercard-Classic-PrepaidDe Prepaid Mastercard creditcard van de creditcard maatschappij MasterCard heeft als voornaamste voordeel dat je zelf de touwtjes in handen houdt. Niet alleen omdat het gaat om een prepaid variant van de inmiddels vrij bekende MasterCard Classic creditcard, maar bovendien omdat je ook zelf een limiet kan instellen. De kosten voor de Mastercard Classic Prepaid creditcard bedragen:

 • Jaarlijkse bijdrage: € 17,50;
 • Transactiekosten wisselkoers: 2%;
 • Transactiekost pinnen: 2%;
 • Opwaarderingskosten: € 0,95.

Kosten studenten creditcard: Visa World Card

VISA_WorldCardDeze kaart is bank onafhankelijk en heeft een vrij ruime kredietlimiet (€2.500), zeker voor studenten. Toch zit er ook een minimuminkomen aan vast, waardoor deze creditcard vooral interessant is voor studenten die werken en studeren weten te combineren (of van wiens ouders zich borgen willen stellen). Aan de VISA World Card zitten de volgende kosten:

 • Jaarlijkse bijdrage: € 36,50;
 • Transactiekosten wisselkoers: 2%;
 • Transactiekosten pinnen: 1,00 % tot € 1,50 bij debetsaldo, 4,00 % bij creditsaldo;
 • Boete te late betaling: 2,50 %.

De ultieme studenten creditcard: de ING Studenten Creditcard

ING-Studenten-CreditcardDe ING studenten creditcard is beschikbaar voor ING-klanten die tevens student zijn. Deze kaart is meteen opzegbaar en is risicoloos in geval van verlies, diefstal of fraude. Het voornaamste voordeel is de mate van transparantie, aangezien je met een handige applicatie voortdurend inzicht krijgt in jouw uitgaven. De jaarbijdrage is minder dan bij andere aanbieders, maar er worden hogere kosten gerekend bij het pinnen. Vooral voor studenten die naar het buitenland trekken lijkt deze creditcard echter heel interessant. Aan deze creditcard zijn volgende kosten verbonden:

 • Jaarlijkse bijdrage: € 12,50;
 • Transactiekosten wisselkoers: 1,75 %;
 • Transactiekosten pinnen: € 4,50 tot 3%.

Let op: Heb je een studenten rekening bij ABN AMRO bank? Dan is de ABN Amro Studenten creditcard de beste keuze.

Studenten creditcard aanvragen

Helemaal overtuigd van de voordelen van een studenten creditcard? Fijn. Afhankelijk van zowel bank als aanbieder verschillen de vereisten waaraan de student moet voldoen. Wel gelijk zijn de eenvoudige opzegmethoden.

Inkomensvereiste

Borgstelling ouders creditcard Bij klassieke kredietkaarten is een inkomensvereiste nog steeds een aanvraag vereiste. Kijken we bijvoorbeeld naar de VISA World Card dan zie je dat er niet alleen een BKR-toetsing maar bovendien ook een minimum jaarlijks bruto inkomen van €13.800 wordt gevraagd. Dergelijke inkomensvereiste maken een studenten creditcard aanvragen over het algemeen een stuk moeilijker. Informeer daarom zeker bij je bank naar de specifieke vereisten van iedere creditcard, aangezien je die op het moment van de aanvraag ook zal moeten kunnen aantonen. Een manier om de inkomensvereiste te omzeilen is je ouders zich garant laten stellen. In dat geval kan de maatschappij of bank bij jouw ouders komen aankloppen indien jij niet aan jouw betalingsverplichtingen voldoet (een zogenaamde borgstelling). Zeker als student kan dat een eenvoudige oplossing zijn. Die procedure is iets trager en complexer, dus dien zeker op tijd jouw creditcard aanvraag in. Veel studenten komen op deze manier aan een reguliere creditcard (dus niet een studenten creditcard of zakelijke creditcard).

Aanvraagprocedure studenten creditcard

Heb je als student een studentenrekening bij een bank, dan kan je meestal via de huidige bank een studenten creditcard aanvragen. Dat kan via het internetbankieren of gewoon aan het loket. Daarnaast zijn er ook losse creditcards die je aan jouw bestaande studentenrekening kan toevoegen, dat is bijvoorbeeld het geval bij VISA of American Express. Zo’n VISA of American Express kredietkaart kan je gewoon online bij de maatschappij zelf aanvragen. Wel zullen je ouders zich waarschijnlijk borg moeten laten stellen en zullen ook hun salarisstrookjes aan de aanvraag moeten worden toegevoegd.

Studenten creditcard vergelijken?

Zoals je merkt is de kredietwereld niet eenvoudig en weinig overzichtelijk. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden, voordelen en tarieven. Zo’n studenten creditcard vergelijken lijkt dan ook heel moeilijk. Wat is nu de goedkoopste creditcard? Dankzij ons overzicht ga je eenvoudiger op zoek naar de beste én goedkoopste studenten creditcard. Zo zit je steeds goed. Bekijk ook het overzicht van de beste prepaid creditcard of start meteen met een creditcard aanvragen. Photo designed by Freepik Photo designed by Freepik Photo designed by Freepik