Welke landen accepteren American Express?

Welke landen accepteren American Express? Het antwoord op die vraag is niet gemakkelijk te geven. Er is namelijk geen officiële lijst met American Express accepterende landen.

Lastig dus, de juiste creditcard aanvragen voor dat ene land als je niet weet hoe het daar met de acceptatie gesteld is. Amex biedt wel een zoekfunctie. Met die zoekfunctie worden in elk geval de bruikbare geldautomaten – per land- in kaart gebracht.

Welke-landen-accepteren-American-ExpressBehalve dat is het raadplegen van worldtravelguide.net het aanbevelen waard. Via de zoekwoorden ‘money & duty free’ wordt in elk geval per land aangegeven of er geldautomaten beschikbaar zijn en wat de opties van de verschillende creditcards in dat land zijn. Wie verstandig is, neemt behalve een AMEX creditcard ook een Mastercard, vaak beschouwd als de beste creditcard, mee naar het buitenland. Dan is de kans op wereldwijde dekking het grootst.

Acceptatie American Express per land

En hoe zit het dan met de acceptatie American Express per land? Zoals gezegd is er geen document met daarop American Express accepterende landen. Met het zoekprogramma van Amex worden de geldautomaten per land aangegeven. Handig, omdat je met de meeste creditcards geld op kunt nemen. Geld opnemen met je creditcard kost vaak wel iets meer dan je gewend bent. American Express hanteert vaste kosten: €4,50 per opname. Wie slim is, neemt ineens een groter bedrag op om zo telkens weer de opnamekosten te besparen. Ook voor opnemen met een creditcard geldt overigens een daglimiet, doorgaans vastgesteld op € 500,00.

We bieden daarnaast een overzicht van alle winkels en bedrijven waar je met je Amex betaalkaarten terecht kunt. Tenslotte: de American Express acceptatie Nederland groeit zienderogen.

Daaronder ook steeds meer ‘grote jongens’ als Shell, Albert Heijn en supermarktketen Jumbo. Op cardguide.eu staat een overzicht van American Express accepterende bedrijven in Nederland. Zo weet je waar je waar betalen met American Express mogelijk is.

 

Waar betalen met American Express?

Gesteld kan worden dat je met American Express vooral in Nederland (Europa) en Noord Amerika prima uit de voeten kunt. Wie naar Afrika reist, moet rekening houden met het feit dat zeker in de binnenlanden betalen met American Express vrijwel niet mogelijk is. In Azië geldt hetzelfde, met uitzondering van de grotere steden als Bangkok en Tokyo. In principe geldt dit zelfs voor de beste creditcard van Visa hetzelfde. Wél handig om te weten is dat als je een logo van Visa ziet, je behalve met Visa ook met de MasterCard kunt afrekenen. Voor het overige is het een kwestie van informatie inwinnen en vragen.

Tenslotte voor wie op reis gaat: volg altijd het reisadvies van Buitenlandse Zaken op. Omdat er geen lijst met American Express accepterende landen is, is het dus vooral een kwestie van ogen en oren open houden en niet op één paard (creditcard) wedden als u naar het buitenland gaat, helemaal als het de wat meer afgelegen oorden betreft.

CardGuide biedt het beste overzicht van de (on)mogelijkheden per creditcard. De American Express acceptatie Nederland zit in elk geval stevig in de lift. Logisch gezien het feit dat betalen met Amex als veilig te boek staat en de gebruikers bovendien veel voordelen biedt.

Er is wereldwijd geen lijst met American Express accepterende landen of American Express accepterende bedrijven beschikbaar. De zoekfunctie van Amex biedt enigszins uitkomst, net als de vergelijkingssite WelkeCreditcard.eu Wie verstandig is, neemt behalve American Express ook een Visa– of Mastercard mee naar het buitenland. In Afrika is de acceptatie van creditcards minimaal, in Azië kan slechts in de grote steden betaald worden met een betaalkaart. Op Cuba wordt American Express helemaal niet geaccepteerd.

Photo designed by Freepik

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van