Wanneer wordt creditcard afgeschreven?

Wanneer-wordt-creditcard-afgeschreven1Bij betalingen met de creditcard betaal je pas later. Binnen 21 dagen ontvang je een rekening van je creditcard uitgaven. De creditcardmaatschappij bepaalt wanneer de aflossing van de creditcard wordt afgeschreven van je bankrekening.

Meestal vindt de afschrijving van de creditcard plaats tussen het eind van de maand en het begin van de volgende maand.

Overzicht rekening van creditcard

Meestal ontvang je tussen de 25e en 30e dag van een maand een overzicht van je creditcard rekening. Veelal bestrijkt dit een periode van een maand. De creditcardmaatschappij stuurt dit overzicht per post of digitaal. Wanneer wordt de creditcard afgeschreven? Dat gebeurt in de regel 1 of 2 weken nadat je het overzicht hebt ontvangen. De datum van de afschrijving van de creditcard ligt uiterlijk aan het begin van de volgende maand.

Hoe betaal je de aflossing van de creditcard?

In veel gevallen vindt de betaling plaats via incasso van de creditcard afschrijving. Dit betekent dat de creditcard maatschappij automatisch de afschrijving van de creditcard incasseert zonder dat je hier zelf wat voor hoeft te doen.

Je betaalt geen rente wanneer je elke maand op de datum van de afschrijving van de creditcard het openstaande bedrag voldoet. Zo heb je eigenlijk een gratis krediet van een maand. Het aanvragen van een nieuwe creditcard is niet automatisch een verlenging van de overeenkomst. Wel krijg je dan een nieuwe kaart in huis.

Wanneer-wordt-creditcard-afgeschreven2Wat als de creditcard incasso mislukt?

Het is geen probleem wanneer de incasso van de creditcard een keer mislukt. Sowieso vindt de incasso plaats in de rentevrije periode. In deze periode heb je alsnog de kans op de creditcard rekening te voldoen zonder dat er rente wordt gerekend. Meestal probeert de creditcardmaatschappij eerst zelf nog een keer het bedrag automatisch te incasseren. Je krijgt bericht wanneer dit opnieuw mislukt.

Gespreid betalen

Je kunt ook gespreid betalen wanneer je het volledige termijnbedrag op de creditcard niet in een keer kan voldoen. Bij deze kredietfaciliteit rekent de creditcardmaatschappij wel rente.

Meestal is dit een klein percentage van het openstaande bedrag. Wel wordt gespreid betalen van de creditcard geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie.

Wanneer wordt de creditcard afgeschreven bij American Express?

Bij American Express kan je niet gespreid betalen. Bij deze maatschappij betaal je altijd het gehele openstaande krediet elke maand af.

Het voordeel is dat je nooit rente betaalt (als je op tijd bent). Wanneer wordt de creditcard afgeschreven? Dat kun je zien op je persoonlijke online omgeving van American Express.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Photo #1 designed by Flickr.com Photo #2 designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van