Wanneer worden American Express Flying Blue bonus Miles of Membership Rewards punten bijgeschreven?

Heb je als huidige kaarthouder via het Member Get Member programma van American Express iemand anders aangebracht als nieuwe kaarthouder, of heb je zelf een nieuwe AMEX kaart aangevraagd, dan ontvang je een bonus in de vorm van Membership Rewards Punten of Miles (afhankelijk van de kaart). Je ontvangt overigens ook een bonus als je je huidige kaart een upgrade geeft.

Of je nu een standaard kaart van American Express aanschaft of een Flying Blue AMEX creditcard; voor elke nieuwe kaarthouder zijn er altijd interessante ‘sign-up’ bonussen. Meestal bestaat deze bonus uit een korting op de jaarlijkse fee, en in sommige gevallen zelfs het eerste jaar helemaal geen fee.

U kunt wel 20.000 bonus punten cadeau krijgen, afhankelijk van de dan geldende actie!

Bonus bij een upgrade of bij nieuwe kaarthouders

Nieuwe kaarthouders ontvangen direct al bij het aanvragen een bepaalde hoeveelheid punten (of Miles) in hun account. Dit varieert van 2000 Membership Rewards punten (of Miles) voor de goedkoopste kaart tot wel 20.000 Membership Rewards punten voor de duurste kaart. Huidige kaarthouders ontvangen zoals gezegd ook een bonus als ze hun kaart upgraden.

Let op: American Express verandert continu de hoogte van de bonussen. Het verschilt dus wanneer welke bonus van toepassing is op aanmeldingen van nieuwe kaarthouders.

Hoe lang duurt het voor de bonus is bijgeschreven?

Het kan even wat tijd in beslag nemen voordat de Membership Reward punten of Miles daadwerkelijk op je American Express account staan.

Het kan even tijd in beslag nemen voordat de punten daadwerkelijk zijn bijgeschreven.

Nieuwe kaarthouders dienen in hun eerste drie maanden minstens een bepaald bedrag (vaak € 500) uit te geven met hun nieuwe American Express Card voordat zij hun bonus toegekend krijgen.

Wanneer je een upgrade aanvraagt naar een duurdere kaart, worden de Miles of Membership Rewards automatisch bijgeschreven. Ongeveer 10 werkdagen nadat de upgrade daadwerkelijk is bevestigd in je American Express account, wordt de bonus in de vorm van Membership Rewards punten of Miles (punten binnen het Flying Blue programma) toegekend. De bonus wordt eenmaal per maand bijgeschreven, afhankelijk van het moment waarop de upgrade is verwerkt.

Heb je een Flying Blue American Express creditcard, dan kan het vervolgens een maand extra kosten voordat je de bonus-Miles daadwerkelijk kunt gebruiken.

Zelf een extra bonus verdienen?

Met het Member Get Member programma van American Express kan je zelf snel een extra bonus verdienen. Het werkt vrij simpel. Je brengt een bekende aan via een linkje en jij krijgt Miles bijgeschreven.

In uw online account en de AMEX-app kunt u een vriend introduceren én extra punten verdienen.

Als een huidige AMEX kaarthouder inlogt op zijn account of de AMEX-app, dan vindt hij daar een knop met de tekst ‘Introduceer een vriend’. Er opent een nieuwe pagina en er verschijnt een link op het scherm. Deze link kun je doorsturen, per e-mail of Whatsapp bijvoorbeeld, naar vrienden die ook een AMEX creditcard willen aanvragen.

Dit kan een familielid zijn, een vriend of bijvoorbeeld een collega. In elk geval, iemand waarvan je weet of denkt te weten dat hij/zij geïnteresseerd is in een American Express kaart.

Zodra de potentiële kaarthouder een creditcard aanvraagt, zal het een aantal werkdagen in beslag nemen voordat de aanvraag goedgekeurd wordt.

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan ontvangen zowel de huidige kaarthouders als de nieuwe kaarthouder de Membership Rewards punten of Miles (punten van Flying Blue) ongeveer een maand daarna in hun account.

Photo designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van