Virtuele creditcard

Mastercard-Classic-PrepaidMet een virtuele creditcard doe je online aankopen maar heb je geen fysieke creditcard in bezit. Het is een anonieme creditcard die wordt aangeboden door bekende kredietverstrekkers als Visa en MasterCard. Je kunt een virtuele creditcard met Ideal activeren. De creditcardmaatschappij stuurt je een creditcardnummer en andere gegevens zodra je een bedrag op de virtuele creditcard hebt gestort.

Hoe kun je een virtuele creditcard aanvragen?

Een virtuele prepaid creditcard werkt pas wanneer er geld op staat. Je kunt een virtuele creditcard met Ideal activeren of een virtuele creditcard met Paypal opladen. Dit doe je door geld te storten op de virtuele prepaid creditcard. Daarna krijg je van de creditcardmaatschappij een 16-cijferige creditcardnummer, een vervaldatum en een CVC beveiligingscode om online betalingen te kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van een virtuele creditcard?

Waarom een virtuele creditcard? Zo kun je snel een creditcard aanvragen. Je kunt de virtuele creditcard met Paypal opladen of met Ideal.

Vervolgens krijg je de creditcardgegevens en kun je vrijwel direct online betalingen doen. Er is geen verwerkingstijd van een aantal weken zoals bij een plastic creditcard.

Ook is het een vrij anonieme creditcard omdat je geen afschriften krijgt en die ook niet worden bijgehouden. De werkwijze is vrij simpel want je stort zelf geld op de kaart.

Daarmee is het een goedkope creditcard want het saldo is altijd positief en je betaalt nooit rente omdat je te laat aflost. Dit kan immers niet. Daardoor riskeer je ook nooit een BKR registratie. Verder heb je geen fysieke creditcard die je kwijt kunt raken. Ook is het een handige manier van betalen wanneer je weinig gebruik maakt van een creditcard.

Nadelen virtuele creditcard

Een virtuele creditcard is niet handig als je ook in winkels wil betalen met je creditcard. Ook kun je met deze gratis creditcard geen geld opnemen want je hebt geen pincode. Zonder internet heb je ook niks aan een virtuele creditcard. Het is weliswaar een goedkope creditcard maar de virtuele creditcard werkt eigenlijk alleen bij lage bedragen. 

Je kunt maximaal € 150 op de creditcard zetten en op jaarbasis in totaal € 2.500. Het kan zijn dat je een restbedrag op de virtuele creditcard hebt. Vaak is dit bedrag te laag om iets van te kopen maar zijn de kosten te hoog om het bedrag terug te laten storten. Je zult in dat geval geld bij moeten storten om de gratis creditcard weer te kunnen gebruiken.

Waarom is een virtuele creditcard toch handig?

GWK-prepaid-MasterCardEen virtuele creditcard aanvragen is handig als je online wil kunnen betalen met een creditcard maar je deze verder nauwelijks gebruikt. Zo kun je wel apps afrekenen bij de Google Play store en de Apple store maar hoef je geen fysieke creditcard op zak te hebben. Een virtuele creditcard aanvragen is ook een uitkomst wanneer je een BKR registratie hebt en geen reguliere creditcard kunt aanvragen.

De virtuele creditcard kan zelfs dienen als cadeaukaart want jij bepaalt hoeveel je op de creditcard zet. Ook ben je nog redelijk anoniem met een virtuele creditcard. Wel zorgt anti-terrorisme wetgeving er in toenemende mate voor dat die anonimiteit steeds meer verdwijnt.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van