Verschil pinpas en creditcard

Verschil pinpas en creditcard4Er zijn veel verschillen tussen een pinpas en een creditcard. Het grootste verschil tussen een pinpas en een creditcard is dat een creditcard overal ter wereld wordt geaccepteerd als betaalmiddel.

Verder betaal je met een creditcard later en is de pinpas aan een rekening gekoppeld. Ook heb je met een creditcard het voordeel van extra’s, zoals bijvoorbeeld spaarprogramma’s en aankoopverzekeringen.

Belangrijkste verschil tussen pinpas en creditcard

Er zijn een aantal verschillen tussen een pinpas en creditcard. Betaal je met een pinpas, dan is het bedrag direct van je rekening af. Bij betalingen met de creditcard, los je in één keer af aan het eind van de maand.

Acceptatie pinpas en creditcard

Een groot verschil tussen de pinpas en creditcard is dat je met een pinpas niet overal zomaar terecht kan. Een creditcard wordt in het buitenland vrijwel overal geaccepteerd. Een debit card werkt op veel plaatsen, maar niet elke pinautomaat in het buitenland zal een Nederlandse betaalpas kunnen verwerken. 

Afrekenen in webshops

Online kun je vrijwel overal betalen met de creditcard. Een pinpas kan je niet online gebruiken.

Bestedingsruimte

Pinnen met de creditcard kan zolang er bestedingsruimte is. Bij een creditcard is die minimaal € 2.500. Reken je af met een pinpas, dan moet er voldoende geld op je betaalrekening staan.

Kosten van creditcard versus pinpas

De kosten van een creditcard zijn hoger dan die van een pinpas. Bij afrekenen met de pinpas betaal je niks. Bij pinnen met de creditcard rekenen winkeliers extra transactiekosten. Vanaf 2018 is dat maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag.

Extra’s

Bij een creditcard krijg je vaak allerlei extra’s. Zo spaar je bij American Express bijvoorbeeld voor airmiles. Of ben je bij aankopen met een VISA Card verzekerd. Dat is bij een pinpas niet het geval.

Verschil pinpas en creditcard qua aanvragen

Wil je een creditcard aanvragen? Dat doe je online bij de creditcardmaatschappij. Bijvoorbeeld ICS, die de creditcards van VISA en Mastercard uitgeeft, of American Express. Een betaalpas vraag je aan in het dichtstbijzijnde filiaal van de bank.

Verschil pinpas en creditcard qua kosten

Qua kosten is er ook een verschil tussen een pinpas en creditcard. Het betaalpakket met een pinpas kost een paar euro per kwartaal. De VISA World Card kost € 36,50 per jaar. Voor de Mastercard Classic betaal je jaarlijks € 20,00. Online kun je altijd vergelijken wat de goedkoopste creditcard is.

Geld opnemen met creditcard of pinpas

Bij geld opnemen met de creditcard bij een automaat in Nederland, betaal je extra kosten. Geldopnames met een pinpas zijn kosteloos. Een creditcard is dan ook vooral bedoeld om aankopen te doen, niet om geld op te nemen van je krediet.

In een ander eurozone land

Verschil-pinpas-en-creditcard5In de meeste landen van de eurozone betaal je ook geen kosten voor het gebruik van je debit card. Gebruik je een creditcard, dan worden wel transactiekosten gerekend. Dat is ofwel een vast percentage van het opgenomen bedrag of een minimaal vast bedrag dat per transactie wordt gerekend.

Pinnen in vreemde valuta

Je betaalt extra kosten voor pinnen of online afrekenen in vreemde valuta. Dit heet wisselkoersopslag. Deze extra kosten gelden voor zowel pinnen met de creditcard als de pinpas. De kosten om met de creditcard in het buitenland te pinnen liggen wel hoger.

Waar wordt American Express geaccepteerd

Waar wordt American Express geaccepteerd als creditcard? Wereldwijd in principe op de meeste plaatsen. In Nederland is de kaart op veel plekken een geaccepteerd betaalmiddel maar er zijn winkels die de creditcard weigeren.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Photo #1 designed by Flickr.com

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van

Actualiteit: Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 02/22/2018.