Veilig creditcardgegevens delen

CVC Code1Je kunt op diverse manieren veilig creditcardgegevens delen. Het gaat vooral om de manier waarop je dit doet. Geef nooit zomaar je creditcardnummer of de beveiligingscode van de creditcard aan derden. En bedenk je met wie je te maken hebt als je wel creditcard gegevens deelt. Bij een onterechte afschrijving kun je een creditcard betaling terugdraaien via de creditcardmaatschappij.

Creditcardgegevens delen via e-mail?

Deel nooit je creditcardgegevens via e-mail of chatservice van een bedrijf. Dan zijn ze makkelijk te onderscheppen door internetcriminelen. Om fraude te plegen heeft een internet crimineel je creditcardnummer, naam, vervaldatum en CVC code nodig. Deze code gebruik je om veilig betalingen te doen en staat in de meeste gevallen achterop je creditcard. Veel heeft te maken met gezond verstand.

Je creditcard aan een ober geven in een restaurant moet kunnen. Het restaurant heeft namelijk veel te verliezen bij fraude. Een bedrijf dat vraagt jouw creditcardgegevens te delen is mogelijk wel onveilig. De meeste bedrijven zijn zich goed bewust van internetcriminaliteit en zullen nooit gegevens vragen per e-mail. Houd er rekening mee dat wanneer je wel gegevens verstrekt, je vaak zelf opdraait voor geleden schade.

Veilig creditcardgegevens delen1Delen creditcard gegevens via Internet?

Het delen van je creditcard gegevens hoeft niet onveilig te zijn. Let bijvoorbeeld goed op de website waar je de gegevens deelt. Kijk naar de link/URL. Staat daar ‘https’ met een groen slotje of ‘Veilig’ in de adresbalk? Dan is het een veilige website. Bij een rood kruis in de adresbalk moet je geen creditcardgegevens delen en de website verlaten.

Creditcardgegevens delen via telefoon?

Je kunt ook via de telefoon creditcard betalingen doen. Dit voelt wellicht veiliger omdat afluisteren heel lastig is. Toch is het bij twijfel altijd beter geen gegevens te delen. Ook via de telefoon proberen internet criminelen namelijk aan creditcardgegevens te komen.

Controleer regelmatig het maandoverzicht van de creditcard op verdachte afschrijvingen. En neem contact op met de creditcardmaatschappij wanneer je een verdachte afschrijving tegenkomt. Via de klantenservice kun je een onterechte afschrijving betwisten en een creditcard betaling terugdraaien. Kom je er niet uit met de creditcardmaatschappij dan kun je contact opnemen met het klachteninstituut Kifid.

Delen creditcardgegevens met Verified by VISA en MasterCard Secure code

Een veilige manier om gegevens te delen is via de beveiligingscode van de creditcard. Met Verified by Visa en Mastercard Securecode ben je extra beschermd bij online winkelen. Dit is een gratis service waarmee je een zelf gekozen persoonlijke vraag en wachtwoord aan je creditcard koppelt. Wanneer je iets koopt in een webshop wordt om deze extra beveiligingscode gevraagd voordat de transactie wordt afgerond. Het voordeel is dat niemand deze code kent.

Je vraagt de Verified by Visa code of Mastercard SecureCode makkelijk aan via de creditcardmaatschappij. Voor de American Express Safekey ben je automatisch aangemeld wanneer je telefoonnummer of e-mailadres bekend is bij de creditcardmaatschappij.

Een nadeel van dit soort beveiligingscodes is dat je een extra stap moet doen bij een online betaling. En dat het een extra wachtwoord is om te onthouden.

 

Hoe veilig is een creditcard?

Hoe veilig is een creditcard wanneer je het risico loopt dat er met de kaart wordt gefraudeerd? Een creditcard is heel veilig zolang je jezelf goed beschermt. Deel nooit zomaar je creditcard gegevens, let goed op een veilige internetomgeving wanneer je naar een webshop surft en bescherm je computer goed.

Creditcard aanvragen?

Met een creditcard kun je in binnen- en buitenland vrijwel overal betalen. Wil je een creditcard aanvragen? Maak dan een vergelijking via het aanbod op CardGuide en kies zo de goedkoopste creditcard die het beste bij je past. Creditcards van Visa, Mastercard en American Express zijn vaak het eerste jaar gratis en vrijwel overal ter wereld te gebruiken.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Foto https via Wikipedia

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van