Share & Fly

Bezitters van Flying Blue American Express creditcards hebben sinds een aantal jaren exclusief de mogelijkheid via Share & Fly hun Award Miles naar andere accounts van hun eigen Flying Blue Members familie over te boeken.

Een account bij Amex is wel een vereiste om de miles over te kunnen boeken. Overigens zijn de miles alleen overdraagbaar binnen de American Express familie: alleen tussen de hoofdkaarthouders en extra kaarthouders binnen de familie dus.

Eenvoudig Miles naar anderen overboeken

Het proces van share & fly is eenvoudig. De schenkende partij zet de overboeking in gang en via het Service Center zijn de miles gemakkelijk via de telefoon over te boeken. Ook de website www.points.com kan gebruikt worden voor het overboeken van miles.

Nadat de overboeking een feit is, zijn ze nog maximaal twintig maanden geldig. Aan het overboeken zijn geen kosten verbonden en overboeken mag zo vaak je wilt. Ook het minimumaantal miles dat je over wilt boeken bepaal je zelf. Wél geldt voor share & fly per overboeking een maximum van 50.000 miles. Een overboeking kan maximaal vijf dagen duren.

Voordelen Flying Blue Share & Fly

Amex biedt behalve voordeel voor Flying Blue Members ook veiligheid, zeker ook wat betreft share & fly en Award Miles overboeken. Zo kan dus alleen de eigenaar van Award Miles overboeken en voordat de telefonische overboeking een feit is, worden zogenaamde controlevragen gesteld.

Flying Blue Share & FlyDit zijn persoonlijke vragen als leeftijd, adres en een geheime vraag die alleen dor de eigenaar van de Award Miles goed beantwoord kan worden.

Formeel staat voor de overboeking een periode van maximaal vijf dagen, in de praktijk is de overboeking eerder een feit. Door in te loggen op je Amex-account zie je de status van de overboeking.  

 

Maak andere Flying Blue members blij

Fly & Share en maak je familie blij. Dat kan al door één telefoontje of online. Geen ingewikkelde procedures dus en binnen vijf werkdagen (uiterlijk) zijn de miles overgeboekt. Dit proces is via je Amex-account te volgen. Overigens is de Flying Blue Silver card van American Express al diverse keren uitgeroepen tot beste co-branded creditcard.

De Nadelen van Share & Fly van Flying Blue

Nadelen van share & fly? Dat zou je het feit kunnen noemen dat per transactie maximaal 50.000 miles overgeboekt kunnen worden. Er is echter geen limiet aan het aantal keer dat je kan overboeken. De miles zijn bovendien niet onmiddellijk overgeboekt naar een ander account. Dit proces kan maximaal vijf dagen duren.

De nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Vraag dat de gelukkige Amex families maar. Ze zijn content met de extra service die Amex ze biedt en profiteren er maximaal van.

Photo designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van