Rente creditcard

Kredietverstrekkers rekenen creditcard rente wanneer de uitgaven op de kaart niet binnen 21 dagen worden betaald. Gemiddeld ligt die rente op 14 procent op jaarbasis bij de meeste creditcardmaatschappijen. Daar staat tegenover dat met een rente creditcard juist gespaard kan worden tegen hogere tarieven dan de spaarrente bij de bank.

Rente-op-creditcard1Rente creditcard

Veel mensen weten wel dat ze rente moeten betalen wanneer creditcard uitgaven niet op tijd worden afgelost. Wat veel minder bekend is, is dat op een rente creditcard gespaard kan worden wanneer er geld op de kaart wordt gestort. Dit betekent dat het saldo van de creditcard positief wordt. Vanaf een positief saldo van €500,00 kan bij grote creditcardmaatschappijen als VISA met creditcard rente worden gespaard.

Rente ontvangen via creditcard

Een groot voordeel van geld storten op een creditcard is dat de rente veel hoger is dan de spaarrente die men bij de bank ontvangt. Om een voorbeeld te geven: met een 0,5 procent rente op een Visa card, is sparen gunstiger dan de gemiddelde rente van tussen de 0,05 en 0,15 procent die ING Bank per 1 oktober 2017 rekent bij de meeste spaarrekeningen.

Ook bij MasterCard is de rente op creditcard 0,5 procent, terwijl ABN AMRO per 15 oktober gemiddeld een spaarrente van 0,05 procent rekent. En zelfs de rente op vermogensspaarrekeningen, die veelal hoger is dan het tarief voor de standaard spaarrekeningen, komt bij ING Bank en ABN AMRO niet uit boven de 0,5 procent rente.

Wanneer rente betalen?

Creditcardmaatschappijen als MasterCard en VISA rekenen geen rente op creditcard wanneer het openstaande krediet op de kaart binnen 21 dagen wordt betaald. Wanneer rente betalen? Als het volledige bedrag dus niet is voldaan in de periode van 21 dagen.

Gespreid Betalen Faciliteit

Bij een rente creditcard met Gespreid Betalen Faciliteit wordt het openstaande bedrag in termijnen terugbetaald. Hierop wordt een jaarlijkse rente van 14 procent gerekend. Dit percentage is variabel aangezien een creditcard aanbieder als ICS dit tarief dagelijks mag wijzigen. Verder wordt door creditcard maatschappijen een maandelijkse rente van circa 2,5 procent gerekend op een openstaand saldo vanaf €20,00.

Bij een Gespreid Betalen Faciliteit op de creditcard ontstaat meer aflossingsruimte omdat het hele bedrag niet meer binnen 21 dagen betaald hoeft te worden. Een voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen, is dat er op het moment van de aanvraag geen saldo mag openstaan op de creditcard. Ook zal de creditcard maatschappij melding doen bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel.

American Express is een uitzondering

Bij American Express moet elke maand het volledige openstaande bedrag op de creditcard afbetaald worden, waardoor überhaupt geen jaarlijkse debetrente wordt gerekend. Je komt hierdoor minder snel in de schulden te zitten. 

Rente-op-creditcard2Geld storten op je creditcard

Sparen op bijvoorbeeld een rente Visa creditcard is simpel. Het gewenste bedrag wordt overgemaakt op het bankrekeningnummer van ICS.

Dit bedrag zal ICS op de rente Visa card storten. Dat duurt circa 2 werkdagen. Vanaf een positief saldo van €500,00 wordt vervolgens rente ontvangen op de creditcard.

Voordeel van geld storten op creditcard

Een voordeel is dat storten en sparen de bestedingslimiet op de creditcard vergroot. Dit is ook het geval bij een kaart met een lage bestedingslimiet. De bestedingslimiet gaat omhoog en op dat bedrag wordt bovendien rente ontvangen. Een andere manier om de bestedingslimiet uit te breiden is wanneer er geld wordt teruggestort op de creditcard, wanneer een aankoop met de kaart wordt teruggestuurd en het aankoopbedrag vervolgens wordt teruggestort.

Wil je meer informatie over creditcards aanvragen of andere achtergrondinformatie? Bekijk dan onze kennisdatabank.

Photo #1 via designed by Freepik Photo #2 viadDesigned by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van