Prepaid Creditcard Duur In Gebruik

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verzamelt alle gegevens van consumenten die krediet zijn aangegaan, zoals een hypotheek of een creditcard. Als een consument zijn betalingsverplichting niet nakomt, krijgt deze persoon een negatieve BKR-registratie. Een kredietverstrekker kan op basis hiervan besluiten om deze persoon geen krediet meer te verlenen.

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan een creditcard aanvragen dus lastig zijn. Wil je toch graag een creditcard aanvragen? Dan biedt een prepaid creditcard wellicht de oplossing. Dit is een kredietkaart waar je zelf geld op zet. Je kunt dus niet meer uitgeven dan dit saldo.

Mastercard-Classic-PrepaidDe meest gekozen creditcard is de MasterCard Classic Prepaid. Een prepaid creditcard lijkt erg goedkoop. Dit is helaas niet het geval: over het algemeen is de prepaid creditcard duur in gebruik. Je betaalt namelijk hogere gebruikskosten dan bij een normale creditcard.

In sommige gevallen moet je zelfs betalen voor het niet gebruiken van de kaart! Prepaid creditcards zijn dus een alternatief creditcard, maar je betaalt vaak aanzienlijk meer. Hoe duur is een prepaid creditcard nou eigenlijk?

Welke gebruikskosten zijn er?

Over het algemeen is de prepaid creditcard duur in gebruik, maar hoe duur is een prepaid creditcard nou eigenlijk? De kosten prepaid creditcard zijn als volgt:

De totale gebruikskosten variëren van €67,00 tot maar liefst €186,00 per jaar, afhankelijk van de creditcardmaatschappij. Dit type creditcard is dus zeker een alternatief creditcard, maar houd in je achterhoofd dat de prepaid creditcard duur in gebruik is!

  • Een prepaid creditcard aanvragen kost geld. Je betaalt startkosten of een jaarbijdrage, of zelfs allebei.
  • Daarnaast betaal je uiteraard het bedrag wat je op de rekening zet. Iedere keer dat je je creditcard oplaadt, worden er echter ook opwaardeerkosten in rekening gebracht.
  • Wanneer je in het buitenland met vreemde valuta betaalt, wordt er een valuta opslag in rekening gebracht.
  • Indien je de creditcard een tijdje niet gebruikt, worden er inactiviteitskosten afgeschreven. Je betaalt dus ook voor het niet gebruiken van de kaart!
  • Bij het opzeggen van de creditcard betaal je terugboekkosten en eventueel annuleringskosten.

5 meest gekozen prepaid creditcards

Over het algemeen is de prepaid creditcard duur in gebruik en zijn de kosten prepaid creditcard erg hoog. Wil je echter toch een prepaid creditcard aanvragen? Kijk dan eens naar de meest gekozen prepaid creditcards hieronder. American Express heeft helaas geen prepaid creditcards.

  • MasterCard Classic Prepaid: dit is de meest gekozen creditcard. De jaarlijkse bijdrage is €17,50. Bovendien krijg je €5 cadeau indien je binnen een maand €15 stort!
  • Prepaid Visa World Card: ook deze creditcard kost €17,50 per jaar. Daarnaast krijg je een aflevergarantie en aankoopverzekering van 180 dagen.
  • ANWB Visa Prepaid Card: met een jaarlijkse bijdrage van €20 is deze creditcard iets duurder. Deze kredietkaart is echter ook geschikt voor jongeren onder de 18 jaar. Bovendien krijg je ook hier €5 cadeau wanneer je binnen een maand €15 stort.
  • GWK Prepaid MasterCard: deze creditcard heeft een lage jaarlijkse bijdrage van slechts €9,95. Bovendien kun je zelf je valuta kiezen: Euro, Britse Pond of Amerikaanse Dollar.
  • Mycard2go Prepaid Visa: de jaarlijkse bijdrage van deze creditcard is €24,90. Ook deze kredietkaart is geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Prepaid creditcard opzeggen

Helaas is het opzeggen van prepaid creditcards niet kosteloos. Veel creditcardmaatschappijen brengen namelijk annuleringskosten in rekening, zoals MasterCard. Het restsaldo wordt uiteraard naar je teruggeboekt. Ook dit is echter niet gratis: meestal worden er terugboekings kosten in mindering gebracht op het restsaldo.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van