Pincode-of-handtekening-bij-creditcard-betaling2Pinnen met creditcard

Geld opnemen met een creditcard kan overal in het binnen- en buitenland waar het logo van grote creditcard aanbieders staat aangegeven op de pinautomaat. Het voordeel van geld pinnen met de creditcard is dat je eigenlijk altijd geld tot je beschikking hebt, zolang de bestedingslimiet van de creditcard niet is bereikt.

Kun je met een creditcard pinnen?

Kun je met een creditcard pinnen? Ja, dat kan in de Europese Unie en daarbuiten. Wel is geld pinnen met de creditcard duurder dan met de bankpas pinnen in het buitenland. Buiten de EU kun je soms niet anders dan geld opnemen met de creditcard, omdat de geldautomaten daar geen Nederlandse pinpassen accepteren.

Bovendien is een voordeel van bijvoorbeeld geld afhalen met de Visa card is dat je altijd geld tot je beschikking hebt, ook als je op je bankrekening rood staat. Daardoor is het eigenlijk meer een lening zonder rente, zolang je aan het eind van de maand het termijnbedrag maar aflost. Wil je altijd kunnen pinnen in het buitenland, dan heeft een creditcard aanvragen dus voordelen.

Kosten van pinnen met creditcard

De bank rekent transactiekosten wanneer geld wordt gepind met de bankpas of creditcard. De kosten van pinnen met een creditcard verschillen per creditcardmaatschappij. Ga je geld afhalen met een Visa card, dan kun je gemiddeld uitgaan van een opslag van 3 tot 4 procent over het opgenomen bedrag. Heb je een positief saldo op de creditcard, dan komen de kosten uit op 1 tot 2 procent. Deze kosten gelden ook voor geld afhalen met de Mastercard.

Wisselkoersopslag

Naast transactiekosten rekent de bank ook wisselkoers opslag bij geld opnemen met de creditcard of bankpas. Deze koersopslag wordt berekend wanneer je vreemde valuta pint. De hoogte hangt af van het soort creditcard en de uitgever. Ga je bijvoorbeeld geld afhalen met de MasterCard, reken dan op een wisselkoers opslag van tussen de 1,5 en 2,5 procent.

Je kunt zelf niet kiezen of je met of zonder conversie pint, dit is namelijk altijd zonder conversie. Vaak is de wisselkoers bij pinnen met de creditcard een stuk ongunstiger dan bij je eigen bank. Banken rekenen dit soort kosten om geld te verdienen. Bij sommige banken betaal je soms ook nog extra kosten bovenop transactiekosten en wisselkoersopslag, dus van goedkoop pinnen is eigenlijk ook geen sprake.

Opnamelimiet creditcard

Er geldt altijd een opnamelimiet bij geld opnemen met de creditcard. Dit is een maximum bedrag dat je per dag kunt pinnen. In sommige gevallen geldt de opnamelimiet per week. De creditcardmaatschappij kan een limiet vaststellen op basis van het saldo op de card.

Ook kan het soort valuta dat je pint, euro of vreemde valuta, van invloed zijn op de opnamelimiet. Wil je er zeker van zijn dat je een ruime opnamelimiet hebt, kies dan bij een creditcard aanvragen voor American Express.

De creditcards van American Express hebben vaak hoge opnamelimieten en zijn dus extra geschikt voor mensen die vaak reizen.

Voordelen van geld opnemen met de creditcard

VISA_WorldCard

Met de VISA WorldCard kan je tot € 2000 per dag opnemen.

Een groot voordeel van pinnen met een creditcard is dat je meestal veel meer kunt pinnen dan met de bankpas. De opnamelimiet bij bankpassen van ING Bank, ABN AMRO en Rabobank lig meestal op € 500 per dag. Bij creditcards als VISA en Mastercard is dit minimaal € 1.250 wanneer je de kaart korter dan drie maanden hebt en al € 2.000 per dag bij een VISA Worldcard die je langer hebt. Ook is de veiligheid van creditcardbetalingen vaak hoger omdat ze minder fraudegevoelig zijn.

Een nadeel van geld opnames met de creditcard is dat je in het buitenland hogere kosten betaalt bovenop het opnamebedrag dan bij een betaalpas. In het algemeen zorgen deze kosten ervoor dat in het buitenland goedkoop pinnen niet echt bestaat.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van