Lounge toegang en Privium met American Express

De frequent flyers onder ons weten al heel lang dat je het beste met alleen handbagage kunt reizen om de lange wachtrijen op luchthavens te vermijden.

Wie de laatste jaren vaak op Schiphol komt, heeft met eigen ogen kunnen zien dat de luchthaven aan haar maximale capaciteit zit. Dit resulteert vooral in lange rijen bij de security-checks en paspoortcontrole. Zelfs als je dus alleen met handbagage reist, kan je alsnog in een lange rij terecht komen bij bovenstaande checkpoints.

Ontwijk de wachtrijen op Schiphol met American Express

KLM Crown Lounge Schiphol

Met voldoende miles (of status) heeft u toegang tot de KLM Crown Lounge op Schiphol

Gelukkig is er een mogelijkheid om deze lange rijen te ontwijken. Bij aanschaf van de American Express Platinum creditcard, ontvang je namelijk een gratis Privium-abonnement. Privium is een extra service van de luchthaven Schiphol en speciaal ontwikkeld voor frequent flyers.

De kosten voor dit Privium-abonnement zijn normaal gesproken € 215 per jaar. Maar met de American Express Platinum creditcard krijg je dit abonnement dus geheel gratis! Met dit abonnement heb je op Schiphol toegang tot zowel de Privium-lounge voor, als achter de grenscontrole.

Daarnaast zijn er bij de security-checks en grenspassages speciale ‘fast lanes’ voor Privium-members, zelfs als je Economy Class vliegt of vliegt met een low-cost airline.

Gratis toegang tot 1200 lounges wereldwijd

Je kan natuurlijk tussen de na de grenspassage alsnog in de rij gaan staan voor een kopje koffie en een broodje in de wachtruimte van Schiphol, maar je kan ook gebruik maken van andere lounges op de luchthaven. Met name als je nog even wilt werken en het je stoort dat de maximale wifi-tijd op Schiphol slechts 30 minuten is. In de lounges is de wifi onbeperkt gratis beschikbaar.

Om dus toegang te hebben tot een ruimte waar je nog even kan relaxen of werken, kan je de Privium-lounge gebruiken. Bij Amex Platinum creditcard komt naast het Privium-abonnement, ook nog eens een Priority Pass, zodat je toegang hebt tot andere lounges op Schiphol.

Met de combinatie van de Platinum Card en de Priority Pass heb je toegang tot de eigen Priority Pass lounges, de Plaza Premium lounges, de Delta Sky Club lounges en dus de American Express lounges (inclusief The CenturionSM lounges).

Met de Priority Pass heeft u toegang tot maar liefst 1100 airport lounges wereldwijd.

Niet alleen op Schiphol heb je dus met American Express Platinum creditcard toegang tot airport lounges, ook op 1200 andere luchthavens opent deze creditcard letterlijk deuren. Op deze manier kan je met goede wifi, tóch nog even werken en relaxen kort voor vertrek van je vlucht.

Niet alleen voor vertrekkende passagiers is toegang tot een airport lounge een voordeel, ook voor arriverende passagiers is lounge toegang heel handig. Stel je komt aan vanuit Noord-Amerika met een nachtvlucht, dan heb je ook bij aankomst toegang tot één van bovengenoemde lounges. In de lounges kan je even opfrissen of zelfs douchen, zodat je in de ochtend direct door kunt naar kantoor en je optimaal gebruik kunt maken van de (werk)dag.

Toegang tot de KLM Crown Lounges

Frequent flyers met een hoge status bij hun luchtvaartmaatschappij, kunnen gebruik maken van lounges van hun alliantie, zo ook frequent flyers van het KLM Flying Blue programma.

Flying Blue Gold status members (en hoger), hebben gratis toegang tot de KLM Crown Lounges op Schiphol. In het buitenland heeft men toegang tot de lounges van de Skyteam partner-airlines. Met de American Express Flying Blue kaarten spaar je elk jaar een bepaald aantal XP’s, puur en alleen door member te zijn van Amex. Bij de Flying Blue Platinum Card krijg je elk jaar zelfs 60 XP’s, waardoor je nóg sneller een hogere status hebt in het Flying Blue programma van KLM. En hoe eerder je de Gold-status hebt binnen het Flying Blue programma, des te sneller heb je toegang tot de KLM Crown Lounges op Schiphol.

Lounge toegang op Schiphol met American Express

Op Schiphol kun je met de American Express Platinum creditcard in combinatie met de Priority Pass, toegang krijgen tot de Aspire Lounges op Schiphol. Deze lounges bevinden zich in zowel het Schengen gebied (Lounge 26) als in het non-Schengen gebied (Lounge 41).

Je kunt ook zelfstandig een Priority Pass aanvragen. De kosten van deze Priority Pass zijn € 399 per jaar en dan heb je alleen toegang tot de lounges. De American Express Platinum creditcard wordt in het eerste jaar aangeboden met 50% korting waardoor je ongeveer € 350 kwijt bent.

Hiervoor krijg je dus wel dubbel zoveel waar voor je geld; zowel de creditcard van AMEX als de Priority Pass. Het is dus goedkoper om een Platinum kaart van American Express aan te vragen, dan een losse Priority Pass.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van