Lounge Toegang op Airports

Tijdens een lange en stressvolle reis is het vaak moeilijk om een momentje voor jezelf te vinden. Vooral op een druk vliegveld is het lastig om tot rust te komen. De oplossing hiervoor is een airport lounge, zoals de Crown Lounge van KLM.

KLM Crown Lounge Schiphol

Met voldoende miles (of status) heb je toegang tot de KLM Crown Lounge op Schiphol

In een airport lounge kun je rustig een hapje eten en genieten van een kopje koffie. Daarnaast is het mogelijk om in de lounge airport op je gemak te werken, ver weg van de mensenmassa. Om ervoor te zorgen dat je in alle rust kunt werken of ontspannen, heeft niet iedereen toegang tot deze lounges.

Om toegang te krijgen moet je een American Express creditcard aanvragen. Deze kredietkaart wordt ook wel de beste creditcard voor reizigers genoemd, omdat je kunt sparen voor vluchten en toegang tot lounges. Ook houders van een zakelijke creditcard kunnen lounge toegang krijgen met hun creditcard.

Luchthaven Schiphol beschikt over een groot aantal lounges, waaronder de ABN AMRO lounge, de ASPIRE lounge en de dus KLM Crown Lounges.

Toegangseisen Airport Lounges

De vliegveld lounge toegang van de KLM Crown Lounge is beperkt tot Flying Blue deelnemers. Om lid te worden van dit loyaliteitsprogramma is het noodzakelijk om een American Express creditcard aan te vragen. Dit kan ook een zakelijke creditcard zijn. Deelnemers met een Gold of Platinum creditcard krijgen gratis lounge toegang tot de KLM Crown Lounge. Deelnemers met een Silver creditcard kunnen tegen betaling lounge toegang krijgen.

De vliegveld lounge toegang van houders van een American Express creditcard is echter niet beperkt tot de KLM lounge. Deze creditcardhouders krijgen tevens lounge toegang tot ruimtes die gedeeld worden door andere luchtvaartmaatschappijen. Deze lounges zijn te vinden in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Over de hele wereld dus. 

De lounge toegang is bij deze gedeelde lounges echter niet gratis. Je kunt zowel betalen met Award Miles als met je creditcard. De kosten verschillen per regio. De prijs in Award Miles kan dan ook variëren van 3.500 tot 9.000 Miles. Omgerekend naar euro’s is dit ongeveer €25,00 tot €45,00 per bezoekje. Wanneer je een lange overstap hebt is dit het geld meer dan waard. Denk hierbij alleen al aan de loungebanken of het gratis eten en drinken dat je in deze lounges krijgt. 

Gratis Lounge Toegang

Wil je ook gratis toegang lounge op het vliegveld? Dan is de AMEX Flying Blue creditcard misschien wel wat voor jou! Deze AMEX creditcard wordt ook wel de beste creditcard voor reizigers genoemd: niet alleen kun je punten sparen voor vluchten, maar ook voor toegang lounge vliegveld! Je kunt kiezen uit een Platinum, Gold of Silver creditcard. Hoe duurder de creditcard, hoe sneller je punten spaart. Deze kredietkaarten kunnen eenvoudig aangevraagd worden. Meer informatie nodig over creditcards? Bekijk dan onze informatie pagina.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van