Hotel boeken met creditcard

Hotel-boeken-met-creditcard2Je boekt een hotel makkelijk met een creditcard. Bij het inchecken laat je de creditcard zien zodat het hotel je reservering en gegevens kan checken.

Boeken zonder creditcard is tegenwoordig vrij lastig. Ook ben je bij een hotel boeken zonder creditcard betaling niet verzekerd wanneer het hotel bijvoorbeeld failliet gaat.

Hotel boeken met creditcard

Meer dan driekwart van alle hotelboekingen in Nederland gaat via een creditcard. Een hotel boeken zonder creditcard lukt bijna nergens en zeker niet in het buitenland. Een hotelkamer boeken met creditcard biedt het hotel namelijk zekerheid omdat je gegevens bekend zijn. Zo kunnen toch kosten in rekening gebracht worden wanneer je niet komt opdagen of je op het laatste moment annuleert. Bij een hotelreservering met creditcard kun je achteraf betalen.

Een hotel reserveren met creditcard gebeurt nu soms nog tegen hogere verwerkingskosten maar vanaf 2018 ligt de Europese norm op maximaal 0,3 procent van de totale boeking. Een hotel boeken met je creditcard is vaak voordeliger dan eerst geld pinnen omdat je zo een gunstigere wisselkoers krijgt.

Waarom geen hotel reserveren zonder creditcard?

Een hotel boeken zonder creditcard betekent dat je in één keer een groot bedrag van je bankrekening moet halen. Bij een creditcardbetaling hoef je pas na 21 dagen af te lossen.

Ook ben je bij een hotel boeken zonder creditcard niet beschermd tegen fraude.

En in de meeste gevallen kun je simpelweg geen hotel boeken zonder creditcard. En als een hotel boeken zonder creditcard al accepteert, dan zul je mogelijk een kopie van je paspoort of je paspoort zelf als garantie moeten inleveren tot je uit checkt.

Hoe werkt een hotel boeken met creditcard precies?

Je boekt een hotelkamer met je creditcard. Het hotel heeft vervolgens diverse opties om de boeking te verwerken.

Hotel boeken met creditcard als aanbetaling

In dit geval worden je creditcard gegevens gebruikt om de reservering te bevestigen en wordt een deel van het boekingsbedrag als aanbetaling van de creditcard afgeschreven.

Hotel boeken met creditcard als vooruitbetaling

Reserveer je bijvoorbeeld een hotel op booking.com met een creditcard? Dan kan het zijn dat je een vooruitbetaling moet doen. Dit creëert een bepaalde zekerheid voor het hotel. Daarom is een hotel reserveren zonder creditcard bijna niet mogelijk. Dankzij je creditcardgegevens kan het hotel een deel van de kamerprijs vooraf innen. Moet je de boeking onverhoopt annuleren of kom je niet opdagen, wordt het volledige bedrag alsnog in rekening gebracht. Er zijn ook hotels waar je de volledige boeking wel vooraf moet betalen.

Hotel-boeken-met-creditcard1Reservering als garantie

Er zijn hotels waar je creditcardgegevens alleen dienen als bevestiging van de reservering. Dit is een garantie dat de kamer wordt betaald. Je betaalt de boeking pas bij het uitchecken of wanneer je niet meer gratis kunt annuleren. Ben je daar te laat mee, dan kan het hotel alsnog een deel of het gehele boekingsbedrag afschrijven.

Pre-autorisatie en borg

Een hotel reserveert een bepaald bedrag bij de boeking. Dit heet pre-autorisatie. Hierbij wordt een bedrag aan borg ingehouden op de creditcard naast de kosten voor de hotelkamer. Deze borg is ook een betalingsgarantie voor het hotel en dekt kosten voor bijvoorbeeld roomservice of wanneer er iets stuk gaat in de hotelkamer. Bij het uitchecken worden deze kosten verrekend. Het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen, is ook het bedrag dat van de creditcard wordt afgeschreven.

Verzekerd met creditcardbetaling

Wil je een weekendje weg zonder creditcard? Dan ben je ook niet verzekerd wanneer er iets mis blijkt te zijn met de accommodatie. Wil je een hotel boeken zonder creditcard betaling, dan krijg je geen geld terug als het hotel niet blijkt te bestaan of onverhoopt failliet is gegaan. Een creditcardbetaling is juist een aankoopgarantie. Bij de meeste creditcardmaatschappijen zoals VISA, MasterCard en American Express ben je 180 dagen verzekerd voor je aankoop of boeking. Ook ben je beschermd tegen fraude.

Let altijd op de reserveringsvoorwaarden

Wees altijd alert op de reserveringsvoorwaarden op bijvoorbeeld Booking of andere boekings websites. Foto’s laten mogelijk een mooi beeld zien van een hotel maar in de praktijk blijkt de accommodatie soms helemaal niet te bestaan of failliet. In dat geval is een betaling op Booking.com met een creditcard niet meer ongedaan te maken. Wel kun je dan bij de creditcardmaatschappij proberen het aankoopbedrag terug te krijgen. Bij boeken zonder creditcard is dit niet mogelijk.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Photo #1 designed by Freepik

 

Photo #2 designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van