Geld overmaken naar creditcard

Het is algemeen bekend dat je kunt betalen met een creditcard. Veel mensen weten echter niet dat je ook geld kunt overmaken naar een creditcard. Hoe werkt geld overmaken naar de creditcard? Dat verschilt per kaart.

Geld overmaken naar je creditcard

De creditcard rekening betaal je meestal via automatische incasso. De creditcardmaatschappij schrijft het bedrag dan elke maand rond dezelfde datum af. Je kunt ook geld overmaken naar je creditcard wanneer je tussentijds extra wil aflossen.

Dit kan bij ICS zowel online als via Ideal. Bij ING gebruik je een speciaal rekeningnummer waarmee je naar de creditcard geld kunt overmaken. Dit rekeningnummer gebruik je ook wanneer een automatische incasso is mislukt.

Sparen op de creditcard

Je kunt ook naar de creditcard geld overmaken wanneer je wil sparen met de kaart. Door geld op de creditcard te storten, creëer je een positief saldo. En hierover ontvang je boven de € 500 rente. Die spaarrente is hoger dan bij de bank. Klik hier voor de rekeningnummers die je kunt gebruiken om geld op de creditcard te storten.

Geld storten op creditcard van iemand anders

Geld storten op creditcard van iemand anders gaat niet rechtstreeks. Bedrijven kunnen wel creditcardbetalingen ontvangen, mits ze aan strenge eisen voldoen. Er zijn wel manieren waarop je indirect geld kunt storten op de creditcard van iemand anders.

Geld overmaken met Paypal

paypal-logoJe kunt geld overmaken met Paypal. Eerst stort je via de creditcard geld op jouw Paypal rekening. Dat maak je vervolgens over naar de Paypal rekening van de ander. Die moet dan wel een Paypal rekening hebben. Als het geld is ontvangen, kan de tegenpartij het geld weer overmaken naar de eigen bankrekening.

Geld storten via bankoverschrijving

Je kunt geld overmaken op je eigen bankrekening via de creditcard. Dat geld maak je vervolgens weer over naar de bankrekening van een ander. Die kan het geld weer op de creditcard storten.

Geld overmaken via moneytransfer

Heeft de ontvanger geen bankrekening? Dan is een moneytransfer van bijvoorbeeld Western Union een optie. Eerst stort je geld van de creditcard op je bankrekening. Vervolgens maak je via een moneytransfer geld over. Nadeel is wel dat de kosten vaak hoog zijn.

Geld storten op prepaid creditcard

Je kunt een prepaid creditcard alleen gebruiken door geld overmaken naar de creditcard. Met dat saldo kun je vervolgens betalingen met de creditcard doen. Per prepaid card is er een verschil in geld storten op de creditcard.

Mastercard-Classic-PrepaidGeld storten op VISA kaart of Mastercard

Wil je geld storten op VISA kaart of je Mastercard? Je maakt geld over naar het algemene rekeningnummer van de creditcardmaatschappij, ICS. Een andere optie is geld storten op Visa Card of Mastercard via het IBAN nummer van de prepaid creditcard. Je kunt niet via Ideal geld storten op VISA Card.

Het duurt meestal één of twee werkdagen voor het geld op je VISA prepaid kaart staat. Bij de prepaid cards van Money2Go en Viabuy kun je via Ideal en overboeking geld storten op de kaart.

Welke prepaid creditcard?

Er zijn diverse soorten prepaid creditcards. De meest gekozen kaart is de MasterCard Classic Prepaid. Jaarlijks betaal je € 17,50 voor het gebruik van deze kaart. Dit geld ook voor de prepaid World Card van VISA.

Een overzicht van prepaid creditcards en eventuele voordelen bij het aanvragen kun je nalezen op CardGuide.

 

Overmaken naar creditcard American Express

American Express is een uitzondering als het gaat om overmaken naar de creditcard. Dit kan namelijk niet. Een American Express creditcard heeft een onbeperkt saldo dat je elke maand aflost.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank. Wil je een creditcard aanvragen, check dan onze vergelijker.

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van