Geld overboeken van creditcard naar bankrekening

Geld-overboeken-van-creditcard-naar-bankrekening1Je kunt geld overboeken van de creditcard naar je bankrekening als je aan het eind van de maand krap zit. Bij VISA en Mastercard doe je dat online via Mijn ICS.

Bij ING kun je online geld overboeken van de creditcard naar je bankrekening als je een positief saldo hebt op je creditcard omdat je spaart. Wil je krediet van de creditcard overmaken naar je bankrekening, dan doe je dat bij ING en ABN AMRO telefonisch.

Kosten geld overboeken van creditcard naar bankrekening

American Express Flying Blue Silver Card

De American Express FB Silver Card is het eerste jaar 100% gratis.

De transactiekosten verschillen bij geld overboeken van creditcard naar bankrekening. Als je krediet gebruikt van de creditcard, betaal je voor een overboeking 2 procent van het opnamebedrag. Ben je aan het sparen met de creditcard? Dan heb je mogelijk een positief saldo. Dit is een bedrag bovenop de standaard limiet op de kaart. Gebruik je dit positieve saldo, dan worden geen transactiekosten gerekend door de creditcardmaatschappij of bank.

 

 

Bestel hier snel bijv. je American Express. Nu het 1 jaar gratis of met korting!

Hoe lang duurt geld overboeken van creditcard naar bankrekening?

Dit verschilt per creditcardmaatschappij. In het algemeen moet je rekenen op maximaal 3 werkdagen. Bij ICS, de uitgever van VISA en Mastercard, regel je een overboeking online. Dit duurt maximaal 2 werkdagen.

Geld overboeken van creditcard naar bankrekening bij ING

Bij ING werkt geld overboeken van de creditcard naar bankrekening iets anders. Wil je uit je bestedingslimiet geld overmaken naar je bankrekening, dan doe je dit telefonisch.

Hoe werkt het bij overmaken krediet?

Je hebt een creditcard of Platinum card en wil geld opnemen met de creditcard. Dat kan wanneer je de optie gespreid betalen op je ING creditcard hebt.

Gespreid betalen houdt in dat je openstaande bedragen op je creditcard niet in één keer hoeft af te lossen. Houd er rekening mee dat gespreid betalen geregistreerd staat bij het BKR.

Wil je geld opnemen van de creditcard? Dan vraag je Extra Saldo aan via telefoonnummer: 020-2288888. Zorg dat je de creditcard en betaalpas bij de hand hebt. Dan kan ING je sneller helpen. Vervolgens geef je het gewenste bedrag door. Na goedkeuring staat het bedrag binnen twee dagen op je betaalrekening.

Geld overboeken van creditcard naar bankrekening bij positief saldo?

Gold Card Creditcard

Op de Gold Card 1e jaar 50% korting

Bij sparen met een creditcard creëer je een positief saldo. Stel je hebt een limiet van € 2.000 op je ING creditcard en je hebt € 500 gespaard. Dan is er nog € 2.500 te besteden. Het positieve saldo is € 500. Dit kun je bij ING online overmaken naar je bankrekening. Elk bedrag daarboven gaat af van de bestedingslimiet van de creditcard. Daar moet je ING dus voor bellen.

 

 

Maximum bij geld overmaken van creditcard naar bankrekening?

Het maximale bedrag dat je aan geld kunt storten van de creditcard naar de bankrekening verschilt per kredietverstrekker. Bij ICS kun je de totale limiet van je creditcard overmaken naar je bankrekening. Bij ING kun je met de gewone creditcard maximaal € 1.200 per dag overboeken. Met de Platinumcard is dit € 2.500. Ook is er een maximale bestedingslimiet van 90 procent bij ING.

Geld overmaken naar creditcard

Geld-overboeken-van-creditcard-naar-bankrekening2Je kunt geld overmaken naar de creditcard als je de bestedingslimiet wil verhogen. Dit heeft diverse voordelen. Ten eerste kun je meer geld opnemen met de creditcard. Met geld storten op de creditcard creëer bovendien je een positief saldo. Boven de € 500 positief saldo krijg je spaarrente op het bedrag. Die is hoger dan de rente op een spaarrekening bij de bank. Een ander voordeel van geld storten op de creditcard is dat je geen gespreid betalen faciliteit nodig hebt. Zo ontloop je een registratie bij het BKR.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards of wil je een nieuwe creditcard aanvragen? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Photo #1 designed by Freepik
Photo #2 designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van

Actualiteit: Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 03/08/2020.