Hoe kan je geld opnemen met creditcard?

Pinnen met creditcard is mogelijk met vrijwel elke creditcard. Minder bekend is echter hoe je geld kunt overmaken naar je creditcard en hierbij eventuele (positieve) rente ontvangt. Ook de bijbehorende kosten van het pinnen met creditcard komen hier aan bod.

Is het mogelijk om geld over te maken naar een creditcard?

Het verschilt per aanbieder of je ook geld kunt overmaken naar een creditcard. Geld overmaken naar American Express card werkt bijvoorbeeld anders dan bij een MasterCard. Het volgende is mogelijk:

  • Geld overmaken naar een creditcard – normaal gesproken hoef je geen geld over te maken, omdat het gereserveerde bedrag automatisch van je bankrekening wordt afgeschreven aan het einde van een termijn. Door geld over te maken naar een specifiek banknummer, met vermelding van je creditcardnummer, kun je dt alsnog doen. Handig als je bijvoorbeeld over je bestedingslimiet zit. Via American Express geld overmaken is erg gebruiksvriendelijk.
  • Geld overmaken naar prepaid creditcard – Overmaken duurt vaak een tot twee werkdagen. De meest populaire manieren om over te maken zijn contant betalen of via iDeal betalen. Sommige maatschappijen staan het zelfs toe om met een kredietkaart geld over te boeken naar een andere creditkaart.

Kan ik pinnen met creditcard?

Met de meeste creditcards kun je gewoon pinnen, zowel in Nederland als in het buitenland. Het is vaak zelfs verstandig om met je creditcard te pinnen in plaats van cash te betalen. Hierdoor ontwijk je de eerder genoemde opnamekosten. In het buitenland kan dit goed van pas komen, omdat sommige Nederlandse bankpassen niet worden geaccepteerd door de pinautomaat. Creditcards worden vaak wel geaccepteerd, maar er komen dan wel wisselkosten bij.

Bij elke pin transactie betaal je een percentage wisselkosten. Deze kosten betaal je eigenlijk altijd, ook als je met een normale bankpas geld opneemt. Wel liggen de kosten van de creditcard vaak iets hoger bij een gewone bankpas / debetkaart. Pinnen met American Express kost je een wisselkoers opslag van 2,3%. Dit is een gangbaar tarief.

Is geld opnemen met creditcard mogelijk?

Het korte antwoord is ‘ja’. De kaarten van Visa, MasterCard en American Express zijn bijvoorbeeld allemaal geschikt voor geld opnemen met creditcard. In het buitenland werken veel bankpassen niet, dus hier komt het enorm goed van pas om geld op te nemen met een creditcard. Niets zo vervelend om in het buitenland zonder geld te komen te zitten!

De kosten voor het geld opnemen creditcard liggen vaak iets hoger dan bij een reguliere pinpas. Er wordt vaak een percentage van het opnamebedrag berekend, variërend van 2% tot 4%. Geld opnemen American Express bijvoorbeeld, heeft vaste kosten: zij berekenen eenmalige opnamekosten van €4.50 per opname.

Daarom is het bij deze aanbieder slim om in een keer een groot bedrag op te nemen, anders betaal je telkens opnieuw de opnamekosten. De meeste creditcards hanteren een dagelijks limiet; vaak komt dit neer op 500 euro per dag.

Creditcards vergelijken

Je wil natuurlijk de beste creditcard met de minste kosten. Daarom is het goed om van te voren creditcards te vergelijken. We hebben overzichten voor de beste studenten creditcard, de beste zakelijke creditcard of de goedkoopste creditcard. Wil je snel een creditcard aanvragen? Dat kan eenvoudig online via onze website.

Photos designed by Freepik

Photos designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van