Flying Blue

Flying Blue is een samenwerking tussen KLM/Air France en American Express. Op deze pagina lees je meer over het Flying Blue American Express creditcard loyalty programma en hoe je punten spaart voor toegang tot lounges. Ook spaar je met Flying Blue voor vele extra’s en extra luxe bij het kiezen van vliegtuigstoelen.

Flying Blue Frequent Flyer Programma

Flying Blue is het Frequent Flyer Programma van KLM en Air France. Met een Flying Blue American Express Credit Card spaar je automatisch Award Miles bij elke euro die je uitgeeft. De Award Miles worden elke maand na de afrekening van de credit card door American Express overgemaakt naar je gekoppelde KLM/Air France Flying Blue account. De Award Miles kun je vervolgens uitgeven aan vliegtickets, upgrades voor betere stoelen, toegang tot luxe verblijf-lounges op het vliegveld of voor diensten van de partners van KLM en Air France.

Meest populaire American Express creditcards

De Flying Blue – American Express Gold Card

1e jaar € 75 (i.p.v. € 170)

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen
Meest gekozen

Flying Blue – American Express Silver Card

1e jaar gratis

 • 5.000 Award Miles
 • € 1 = 0,8 Award Miles
 • Reis ongemakkenverzekering
 • Verzekerd kopen

De Flying Blue – American Express Platinum Card

€600,- per jaar

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1,5 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen

Vergelijk hier alle voordelen op de website van American Express. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden per kaart.


Flying Blue Award Miles sparen bij SkyTeam1

Een Boeing 737-900 van KLM in Skyteam livery. / Bron foto: Flickr.com

Award Miles sparen bij SkyTeam

Door je uitgaven te doen met een American Express Flying Blue creditkaart spaar je automatisch Award Miles. Het boeken van vliegtickets bij KLM of Air France, of bij SkyTeam-Partners levert zelfs extra Award Miles op bij gebruik van de American Express Silver, Gold of Platinum card.

Gespaarde Award Miles blijven na bijschrijving normaliter 24 maanden geldig. Door een Flying Blue credit card te gebruiken wordt de geldigheid van Award Miles steeds met 24 maanden verlengd. Kortom, voor een Flying Blue member is het gebruik van een American Express creditcard zeer aan te raden.

Deelnemersniveaus, Level Miles en kwalificerende vluchten

Binnen het Flying Blue Frequent Flyer programma zijn er verschillende Deelnemersniveaus. Het Deelnemersniveau waarin je terecht komt, hangt af van het aantal vluchten dat je jaarlijks maakt bij KLM, Air France of bij Partners van SkyTeam.

Door gebruik te maken van een Silver, Gold of Platinum American Express kaart ontvang je jaarlijks extra kwalificerende vluchten. Deze ‘extra’ kwalificerende vluchten zorgen ervoor dat je sneller naar een hoger Deelnemersniveau gaat – met bijbehorende voordelen. Het aantal ‘extra’ kwalificerende vluchten hangt af van het type Flying Blue Credit Card, en varieert van 2 tot 8 kwalificerende vluchten per jaar.

SkyTeam luchtvaartmaatschappijen

SkyTeam is een alliantie van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij alle SkyTeam Partners kun je Award Miles sparen en besteden. Hieronder tref je een lijst van alle SkyTeam-Partners.

Europa Azië & Pacific Amerika Afrika & Midden-Oosten
KLM China Airlines Delta Air Lines Kenya Airways
Aeroflot China Eastern Aerolíneas Argentinas Middle East Airlines
Air Europa China Southern Airlines AeroMexico Saudia Arabian Airlines
Air France Garuda Indonesia Delta Air Lines  
Alitalia Korean Air    
Czech Airlines Vietnam Airlines    
TAROM Xiamen Airlines    
Transavia (alleen besteden Award Miles)      

Reisverzekering van American Express

Met een American Express credit kaart ben je ook automatisch verzekerd. Alle kaarten hebben standaard een Reisongemakkenverzekering, wat inhoudt dat je een vergoeding krijgt bij een vertraagde vlucht of het verlies van je bagage door de luchtvaartmaatschappij.

Wanneer je een American Express Gold kaart of Platinum kaart hebt, ontvang je hier automatisch een aanvullende reis- en annuleringsverzekering bij. De dekking van deze verzekering is bijzonder goed en dekt schade voor jezelf, een partner en eventuele kinderen. Bekijk hier per kaart de dekking of lees meer over de dekking van de American Express reisverzekering.

Verzekerd aankopen doen

Alle Flying Blue Creditkaarten bieden een uitgebreide aankoopverzekering. Een aankoopverzekering houdt in dat al je aankopen met de credit card verzekerd zijn tot €2500 voor beschadiging en diefstal, tot een periode van tot wel 240 (!) dagen na aankoop. Ook geldt er een Geld-Terug-Garantie wanneer je ontevreden bent met een aankoop bij een Nederlands bedrijf en de aankoop niet meer kunt retourneren. American Express betaalt je dan het bedrag van de aankoop terug.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van