Extra snel Membership Rewards of Miles sparen bij American Express

Als kaarthouder van een American Express creditcard heb je het privilege dat je met elke betaling die je met deze kaart doet, punten spaart voor één van de twee creditcard spaarprogramma’s van AMEX. Het eigen Membership Rewards programma of het KLM frequent flyer programma Flying Blue.

Andere creditcardmaatschappijen zoals Visa of Mastercard bieden helaas geen spaarprogramma’s aan, al is er één uitzondering; de co-branded Mastercard van De Bijenkorf. Met deze kaart kunt u echter alleen sparen voor korting of gratis producten van De Bijenkorf.

Membership Rewards punten of Flying Blue Miles sparen

Met Membership Rewards punten kunt u online shoppen voor gratis producten en diensten bij American Express

Voor elke euro die je uitgeeft met je American Express creditcard ontvang je Membership Rewards punten of Flying Blue Miles. De Membership Rewards punten kun je direct bij American Express inwisselen voor gratis producten of diensten en indirect kun je gratis vliegtickets kopen. Let op: je betaalt altijd wel luchthavenbelastingen die op je ticket zitten.

Voor elke euro die je in het dagelijks leven uitgeeft, bijvoorbeeld door boodschappen te doen bij Jumbo supermarkten, spaar je ook punten. Hierdoor gaat het sparen een stuk sneller!

Member Get Member programma van American Express

Om snel veel punten te sparen heeft American Express het zogenaamde ‘Member Get Member’-programma (MGM-programma). Als je zelf al een American Express creditcard hebt, dan kan je andere mensen ook uitnodigen om een AMEX kaart aan te schaffen.

Het kan even tijd in beslag nemen voordat de punten daadwerkelijk zijn bijgeschreven.

Of je nu een standaard kaart van American Express aanschaft óf een Flying Blue creditcard; voor elke nieuwe kaarthouder zijn er altijd interessante ‘sign-up’ bonussen. Meestal bestaat deze bonus uit een korting op de jaarlijkse fee, in sommige gevallen zelfs het eerste jaar helemaal geen fee.

Nieuwe kaarthouders ontvangen direct al bij het aanvragen een bepaald aantal punten (of Miles) in hun account, wanneer ze voldoen aan de dan geldende voorwaarden. Het aantal punten of Miles varieert van 2000 punten (of Miles) voor de goedkoopste kaart tot wel 20.000 punten voor de duurste kaart.

Het mooie aan het MGM-programma is dat niet alleen de nieuwe kaarthouder een bonus ontvangt, maar ook de huidige kaarthouder. Zo spaar je extreem snel punten!

Hoe werkt het MGM-programma?

In uw online account op de AMEX-app kunt u een vriend introduceren én extra punten verdienen.

Het MGM-programma van American Express werkt heel simpel. Als huidige AMEX kaarthouder kun je inloggen op je account of de AMEX-app. Je ziet dan een knop met de tekst ‘Introduceer een vriend’. Er opent een nieuwe pagina en er verschijnt een link op het scherm.

Deze link kun je doorsturen, per e-mail of Whatsapp bijvoorbeeld, naar potentiële nieuwe kaarthouders. Dit kan een familielid zijn, een vriend of bijvoorbeeld een collega, maar in ieder geval iemand waarvan je weet of denkt te weten dat hij/zij geïnteresseerd is in een American Express creditcard.

Zodra de potentiële kaarthouder een aanvraag doet, zal het een aantal werkdagen in beslag nemen zodat AMEX kan bepalen of deze aanvraag goedgekeurd wordt.

Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan ontvangen zowel de huidige kaarthouders al de nieuwe kaarthouder de Membership Rewards punten of Miles (Flying Blue punten) ongeveer een maand daarna in hun account. Let op: het is vaak wel nodig dat de nieuwe kaarthouder minimaal een bepaald bedrag uitgeeft met de creditcard binnen 3 maanden.

Photo designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van