Eigen risicoverzekering bij autohuur

Auto-huren-met-creditcard1Wil je een auto huren met creditcard in het buitenland, dan is een aparte eigen risico autoverzekering niet altijd nodig. Dit komt omdat bij bepaalde creditcards een autohuur verzekering is inbegrepen.

Zo hoef je je dus niet apart te verzekeren voor eigen risico bij een auto huren. Op deze manier kun je goedkoper een auto huren met creditcard. Tegelijkertijd ben je wel gedekt voor schade bij een autohuur verzekering.

Verzekeren eigen risico auto huren

De eigen risico verzekering op creditcard bij autohuur dekt schade tussen de € 500 en € 1.000, mits je de auto met de creditcard hebt gehuurd. Dit is eigenlijk een afkoop van het eigen risico bij een huurauto.

De precieze voorwaarden voor schadedekking vind je in de polis van de eigen risico verzekering creditcard bij autohuur. Veel creditcardmaatschappijen zijn coulant bij schade bij autoverhuur met verzekering. Toch is het verstandig om bij het ophalen de huurauto op bestaande schade te checken. Laat dit altijd op papier zetten. Doe je dit niet, dan kun je mogelijk niet terugvallen op de creditcard verzekering.

Wat dekt de eigen risico autoverzekering niet?

De eigen risico verzekering creditcard bij autohuur dekt niet standaard alle schade. Ben je nalatig geweest of is de schade aan de huurauto veroorzaakt door overmacht, dan zal de autoverhuur verzekering de schade niet dekken. Ook wanneer een gebied of land door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is aangemerkt als ‘onveilig’, zal de autoverhuur verzekering van de creditcard de schade niet dekken.

Check daarom altijd de polisvoorwaarden van de autohuur verzekering van de creditcard. In het algemeen mag je verwachten dat alle schade die per ongeluk is veroorzaakt wordt gedekt bij de eigen risico verzekering creditcard bij autohuur.

American Express creditcard

Wil je een creditcard aanvragen of heb je bijvoorbeeld een zakelijke creditcard van American Express, dan kun je erop rekenen dat er snel wordt uitgekeerd bij schade die wordt gedekt door de autohuur verzekering. Wel zal de creditcardmaatschappij altijd nauwkeurig nagaan wat er is gebeurd, dus frauderen met de eigen risico verzekering creditcard bij autohuur is niet mogelijk.

Schade claimen via eigen risico verzekering bij autohuur

Heb je schade veroorzaakt bij het rijden met de huurauto, neem dat direct contact op met de aanbieder van de creditcard verzekering. Zet van tevoren alles op papier en wees er zeker van dat je een eenduidig verhaal hebt. Als het verhaal wijzigt, kan de aanbieder van de eigen risico verzekering creditcard bij autohuur besluiten niets uit te keren.

Auto-huren-met-creditcard2Huur je vaak een auto in Nederland, Europa of de rest van de wereld? Dan is een creditcard aanvragen met verzekering handig. Reis je op deze manier voor je werk, sluit dan een zakelijke creditcard af met een eigen risico verzekering bij autohuur.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van