CVC code creditcard

CVC Code1Wat is een CVC code? Dit is een beveiligingscode voor je creditcard die fraude beperkt. Je gebruikt deze CVC code voor creditcard betalingen. CVC staat voor Card Verification Code. Een andere term is CVV, wat staat voor Card Verification Value. Je vindt de CVC code meestal achterop de creditcard.

Wat is een CVC code?

De CVC code beveiligt de creditcard aankopen. Er is minder kans op fraude met een CVC bij creditcard betalingen. Niemand anders dan de kaarthouder heeft toegang tot de CVC code omdat die op de creditcard staat. Zo zijn online en telefonische betalingen goed beveiligd. Bij het afrekenen met de creditcard wordt om een aantal zaken gevraagd. Allereerst het creditcardnummer, maar daarnaast ook de vervaldatum van de creditcard, je naam en de CVC code.

Waar staat de CVC creditcard code?

Waar staat de CVC code? Meestal op de achterkant van de creditcard. De CVC code van American Express is een uitzondering. Hieronder vind je een overzicht.

Waar vind ik de CVC code op een Visa Card?

De CVC code op een VISA creditcard staat achterop de kaart, naast de handtekening. De CVC code van Visa heeft drie cijfers.

Waar vind ik de CVC code MasterCard?

De CVC code van een MasterCard staat net als bij de Visa Card op de achterkant van de kaart. Ook de CVC code van MasterCard bestaat uit drie cijfers en staat naast de handtekening.

Waar staat de CVC code van een America Express creditcard?

De CVC code van een American Express creditcard staat juist voorop de kaart, rechts boven het creditcard nummer. En deze beveiligingscode bestaat uit vier cijfers.

Moet ik mijn creditcard cvc code afgeven?

Het is niet verstandig om je CVC code te delen met derden. Wil je de creditcard CVC code afgeven, wees er dan zeker van dat het gaat om iemand die je vertrouwt. De CVC code is bedoeld als beveiliging tegen fraude en internetcriminaliteit. Je riskeert dus fraude wanneer iemand de CVC code van jouw creditcard weet.

Creditcardmaatschappijen werken continue aan nieuwe beveiligingsmethoden. Tegenwoordig moet je bij MasterCard vaak al afrekenen met een extra beveiligingsmethode, namelijk de 3D secure code. Dit is een code of wachtwoord die je bij het betalen met de creditcard invult naast de CVC code en je creditcardnummer. Ook zie je aan keurmerken, zoals Verified by VISA, dat de winkelier is goedgekeurd en wordt gecontroleerd.  

Wordt er buiten je schuld om fraude met de creditcard gepleegd? Je bent hier gelukkig voor verzekerd. Rapporteer dit direct aan de creditcarduitgever zodat die de kaart kan blokkeren. Doe ook aangifte bij de politie. Vaak vragen creditcardmaatschappijen hierom wanneer ze de schade willen vergoeden.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van