Eenvoudig studenten creditcard aanvragen

De voordelen van een creditcard voor studenten – wat is een studenten creditcard? Waarom moet ik als student een studenten creditcard aanvragen? Hoe zit het met borgstellingen van ouders en betaallimieten?  

Wat is een studenten creditcard?

Tegenwoordig hebben ook jongeren een creditcard nodig. Bijvoorbeeld als je een vakantie of hotel wil boeken. Daarnaast vereisen veel webshops een betaling via de creditcard.

Ook gaan veel studenten op uitwisseling met het buitenland, daarbij kan een creditcard al helemaal niet ontbreken. Maar waarom speciaal gebruikmaken van een creditcard voor studenten?

 • De studenten kredietkaart kost vaak veel minder geld dan een normale kredietkaart.
 • Er is vaak sprake van een bestedingslimiet, zodat je niet snel in de geldproblemen kunt komen.
 • Alle aankopen zijn verzekerd.
 • Vaak is er geen eigen risico bij fraude, diefstal of verlies.

Hoe moet ik als student een creditcard aanvragen

Creditcard aanvragen student: hoe doe je dat? Het is niet altijd eenvoudig om als student een creditcard aan te vragen. Banken vinden studenten namelijk een risico, omdat je nog geen vast inkomen hebt. Toch kun je via de volgende twee manieren als student in het bezit komen van een creditcard voor jongeren:

 • Creditcard aanvragen via studentenrekening – De meeste banken bieden zogeheten studentenpakketten aan. Zodra jouw lening of studiefinanciering op de studentenrekening wordt overgemaakt, heb je recht op een studentenpakket. Via deze dienst is het eenvoudig om bij je bank een creditcard aan te vragen. Dit kan zowel online als op kantoor.
 • Studenten creditcard via ouders – je ouders kunnen garant staan voor jouw creditcard aanvraag. Oftewel, de bank kan eventuele schulden op hen verhalen. Deze methode van creditcard aanvragen student, vereist natuurlijk wel de medewerking van je ouders: zij moeten de aanvraag schriftelijk goedkeuren en worden vervolgens getest op hun financiële situatie. Deze manier van aanvragen kan bij een Visa World Card.

Wat kost een studenten creditcard?

De meesten creditcards voor jongeren zijn een stuk goedkoper dan reguliere creditcards. Gemiddeld gezien is de jaarlijkse bijdrage voor een studenten creditcard een paar tientjes per jaar. Er zit echter wel een groot onderling verschil in het bestedingslimiet van de verschillende kaarten:

 • MasterCard Classic – De kredietkaart is het eerste jaar gratis, en daarna bedraagt de jaarlijkse bijdrage €20,-. Er is een bestedingslimiet van €2.500. Dit is het hoogste limiet van alle studenten creditcards. Voor grote uitgaven is dit dus een geschikte optie. Je vraagt de kaart hier aan.
 • VISA World Card – Deze kredietkaart heeft meestal een leuk welkomstcadeau. Op dit moment is dat een powerbank ter waarde van €69,95. De jaarlijkse kaart bijdrage is iets hoger dan die van de MasterCard Classic, namelijk €36,50 per jaar. Ook bij de VISA World Card is het bestedingslimiet €2.500. Deze kaart bestel je via deze website.
 • ANWB Visa Card Jongeren – De ANWB Visa Card jongeren is minder duur. De jaarlijkse bijdrage bedraagt slechts €14,95 per jaar. Ook krijg je momenteel een leuk welkomstcadeau, namelijk een action cam ter waarde van €59,95. Een nadeel van deze kaart is het bestedingslimiet. Deze is slechts €500,-, wat erg krap is. Via deze link vraag je de ANWB creditcard aan.
 • Prepaid Mastercard – Deze kredietkaart is een tikkeltje anders dan de overige creditcards omdat je hier zelf geld op moet zetten. Dit werkt hetzelfde als beltegoed opwaarderen. Het grote voordeel van deze kaart is dat er geen bestedingslimiet geldt, maar het nadeel is dat aankopen niet verzekerd zijn. De jaarlijkse bijdrage is daarnaast wel laag, namelijk €9,95 per maand. Aanvragen doe je hier
 • American Express – De creditcards van American Express zijn erg populair vanwege de vele extra voordelen die je als klant krijgt. Je spaart bij elke uitgegeven euro punten waarmee je mooie kortingen en upgrades kunt ontvangen. Helaas heeft American Express geen speciale studenten creditcard; de goedkoopste kaart start bij €65 per jaar (het eerste jaar is gratis). Toch een American Express credit card aanvragen? Klik dan hier.

Studenten creditcard aanvragen

Er zijn weinig risico’s en kosten verbonden aan een studenten creditcard. De voordelen zijn er zeker: nooit geldtekort op vakantie en zelfstandig online aankopen kunnen doen. Vergelijk studenten creditcards of vraag hier meteen jouw favoriete creditcard aan!

Photos designed by Freepik
Photos designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van