Creditcard voor ondernemer

Creditcard-voor-ondernemer1Een creditcard voor een ondernemer is onmisbaar. Met een zakelijke creditcard heb je niet alleen krediet tot je beschikking. Je hebt de creditcard ook nodig voor bedrijfsgerelateerde uitgaven. Een zakelijke creditcard komt bovendien vaak met extra voordelen, zoals spaarprogramma’s en reisverzekeringen.

Waarom een zakelijke creditcard aanvragen?

Zonder zakelijke creditcard ben je als ondernemer beperkt in je uitgaven. Een creditcard heb je nodig om een auto te huren in het buitenland. Je kunt er makkelijk zakenreizen mee afrekenen, waarvoor je dan direct verzekerd bent.

Creditcard voor een ondernemer bij zakenreizen

Een creditcard voor zakelijk gebruik is noodzakelijk bij zakenreizen. Veel vliegmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven accepteren namelijk alleen creditcards. Een creditcard voor zakelijk gebruik komt ook van pas bij zakendiners want in het buitenland is het gebruikelijker om met creditcard af te rekenen in een restaurant.

Creditcard voor de ondernemers en tanken

Een creditcard aanvragen voor zakelijk gebruik is ook handig bij het tanken. Je kunt namelijk alleen nog btw op de benzine terugvragen bij de Belastingdienst met een zakelijke tankpas of creditcard voor een ondernemer. De Belastingdienst controleert hier strenger op omdat er op een tankbon geen bedrijfsnaam staat. Zakelijk tanken en afrekenen met contant geld, een particuliere creditcard of privé bankpas wordt dan ook niet meer geaccepteerd.

Voordelen van een zakelijke creditcard aanvragen

Een creditcard aanvragen voor zakelijk gebruik heeft veel voordelen. Je houdt zo privé- en zakelijke uitgaven gescheiden. Het houdt de administratie overzichtelijk omdat je geen privé uitgaven als zakelijk hoeft te boeken. Verder ben je met een zakelijke creditcard 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadigingen voor alle aankopen die je doet in binnen- en buitenland. De creditcard dekt bovendien vluchtvertragingen en wanneer je bagage kwijt raakt. Zo zit je nooit zonder representatieve kleding bij een belangrijke bespreking.

Creditcard voor ondernemer2Daarnaast zit er op zakelijke creditcards een reisverzekering waarmee je verzekerd bent van hulp in het buitenland. Ook is eigen risico bij autohuur vaak gedekt dus hoef je geen aparte verzekering af te sluiten.

Verder kun je de btw op zakelijke uitgaven in het buitenland makkelijk terugvorderen via de BTW Teruggaaf Service.

Als ondernemer mag je deze btw tot 100 procent terugvorderen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de btw op autohuur en brandstofkosten, hotelkosten en deelname aan zakelijke conferenties.

Is een zakelijke creditcard duurder dan een privé creditcard?

De jaarlijkse bijdrage die je betaalt voor het gebruik van een creditcard voor een ondernemer is hoger dan bij een particuliere creditcard. Maar de kosten van een creditcard voor de ondernemer vallen mee als je de voordelen op een rijtje zet. Een populaire business card is die van American Express. Deze creditcardmaatschappij staat bekend om zijn goede service voor zakelijke klanten.

De American Express Business Green Card heeft geen bestedingslimiet. Dit is een handige creditcard voor ZZP’ers en MKB’ers. En je spaart automatisch voor reizen, cadeaubonnen en winkelen. De aanvraag criteria van deze creditcard zijn daarnaast ook relatief laagdrempelig.

Een andere populaire business card is de Visa World Card Business. Deze zakelijke Visa creditcard is handig voor ZZP’ers en je kunt meerdere creditcards binnen één account aanvragen. Zo heb je direct een creditcard voor je personeel. De kosten van de creditcard voor een ondernemer vallen mee want de jaarlijkse bijdrage is € 35,00 per kaart.

Met de Mastercard Corporate creditcard kun je makkelijk terecht bij autoverhuurbedrijven en kun je ook je zakelijke Thalys reis via NS International zonder problemen boeken. De jaarlijkse bijdrage van € 38,00 per creditcard valt bij deze zakelijke Mastercard ook mee.

Voorwaarden zakelijke creditcard aanvragen

Een belangrijke voorwaarde bij zakelijke creditcard aanvragen is dat je minimaal één jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een jaarlijkse omzet van rond de € 30.000 is meestal ook een vereiste, net als een positief eigen vermogen. De creditcardmaatschappij doet bij de aanvraag een BKR toets en zal ook na de toekenning regelmatig controleren of je als ondernemer voldoet aan de eisen. De zakelijke creditcards worden ingetrokken als dit niet zo is.

Als startende ondernemer is het lastig om direct zakelijke creditcards te krijgen omdat je vaak nog niet voldoende omzet hebt gedraaid. Dat betekent niet dat je geen creditcard kunt aanvragen.

American Express biedt voor ondernemers veel voordelen, bijvoorbeeld met de Flying Blue Silver card. Met deze creditcard spaar je namelijk voor gratis business class vliegtickets. Daarmee is deze creditcard voor personeel en ondernemer dus erg geschikt.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van