Creditcard verlengen

Een creditcard verlengen gaat automatisch, daar hoef je niets voor te doen. Een nieuwe creditcard aanvragen is dus niet nodig wanneer de oude bijna verloopt. Wil je de creditcard vervroegd verlengen, vraag dit dan aan de uitgever.

Zit je dicht tegen de vervaldatum van de creditcard of wil je overstappen? Kijk dan eens naar de beste creditcard opties in jouw geval. Vaak is een creditcard het eerste jaar gratis, dus kun je er twee tegelijk in bezit hebben.

Creditcard vervroegd verlengen

Creditcard aanvragen adviseurDe vervaldatum van de creditcard herken je aan de maand en het jaartal op de kaart. Die is aangeduid als MM/JJ. Staat er 02/18, zal de creditcard verlopen na februari 2018 en moet je de creditcard verlengen voor die tijd. Vaak hoef je zelf niks te doen en krijg je automatisch een nieuwe creditcard toegestuurd. Dit gebeurt meestal uiterlijk twee weken voor de oude verloopt.

Wil je vervroegd de creditcard verlengen, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, dan is dit meestal wel mogelijk. Neem hierover dan contact op met de creditcardmaatschappij. Vaak is er wel een administratieve verwerkingstijd van een paar weken bij het vervroegd de creditcard verlengen bij ING Bank of een andere creditcardmaatschappij. Wees er dan dus op tijd bij om vervroegd de creditcard te verlengen.

Vraag je voortijdig een nieuwe creditcard aan, betekent dit overigens niet dat je vastzit aan een nieuwe overeenkomst. Zo kun je bijvoorbeeld een creditcard voor het verlopen bij Rabobank opzeggen voor de einddatum. Wel ontvang je dan een nieuwe creditcard thuis.

Creditcard aanvragen vergelijken

Wil je niet verlengen maar gewoon een nieuwe creditcard aanvragen? Ga dan op zoek naar de goedkoopste creditcard. Dat is niet moeilijk want veel creditcardmaatschappijen willen graag nieuwe klanten aantrekken. Daarom komen ze vaak met aanbiedingen. Denk aan een creditcard die het eerste jaar gratis is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de American Express Flying Blue Silver Card.

Op deze manier heb je altijd de beste creditcard want wanneer je voortijdig opzegt, betaal je geen kosten voor het gebruik van de creditcard. Vervolgens kun je weer op zoek naar de goedkoopste creditcard op dat moment. Laat je de creditcard verlopen, dan zit je weer een jaar aan vast aan de overeenkomst. Ook betaal je vanaf dan wel gebruikskosten voor de creditcard.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van