Creditcard rekening betalen

Een creditcard krijg je van een kredietverstrekker. De uitgaven die je doet, schiet de creditcardmaatschappij eigenlijk voor. Er is één afreken moment waarop je de creditcard rekening moet betalen. Alle uitgaven staan in een overzicht, wat bijvoorbeeld handig is bij zakelijke creditcards. De creditcard terugbetalen doe je vooraf, achteraf of via gespreid betalen.

Creditcard achteraf betalen

Rond het eind van de maand krijg je een overzicht van de creditcard uitgaven die in de afgelopen maand zijn gedaan. De creditcard rekening kun je per acceptgiro betalen of het bedrag wordt betaald via automatische incasso van de creditcard uitgaven. Mocht de automatische incasso van de creditcard mislukken, dan moet je het bedrag zelf overboeken. Bij de creditcard achteraf betalen, heb je 21 dagen de tijd om het bedrag te voldoen. In die periode is het gratis krediet en betaal je namelijk geen rente.

Betaal je na 21 dagen, dan betaal je een boeterente. Die verschilt per creditcardmaatschappij. Bekijk de website van ICS, de uitgever van van onder meer VISA, Mastercard en de ANWB creditcard, voor meer over boeterentes.

American Express

American-Express-Silver-Flying-Blue-CardBij American Express moet je elke maand in één keer de creditcard rekening betalen. Er is geen mogelijkheid de creditcard gespreid te betalen. Bij een rekening betalen met Mastercard of VISA, is er meer betalingsvrijheid. Naast achteraf betalen kun je ook vooraf en gespreid de rekening betalen met Mastercard of VISA.

Creditcard gespreid betalen

Je kunt gespreid de creditcard rekening betalen. In dat geval betaal je wel rente. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van het percentage dat de creditcardmaatschappij rekent. Het wettelijk maximum is 15 procent per jaar. Gespreid betalen gaat niet zomaar. Dit moet je bij de creditcardmaatschappij aanvragen. Deze Gespreid Betalen Faciliteit wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Bij gespreid betalen moet je elke maand minimaal 2,5 procent van het openstaande saldo op de creditcard rekening betalen. Het minimumbedrag is 20,00 euro.

KLM vliegtickets via American Express gespreid betalen

Bij American Express moet je in één keer het saldo op de creditcard terugbetalen. Er is wel een uitzondering. Heb je een American Express Flying Blue creditcard, dan kun je vliegtickets van Air France-KLM gespreid over drie maanden terugbetalen. Je betaalt de vliegtickets kosteloos en zonder rente in drie opeenvolgende maandtermijnen. Je activeert deze optie online bij American Express via je persoonlijke pagina.

Creditcard vooraf betalen

Een creditcard vooraf betalen is feitelijk geld op de creditcard storten. Dat doe je bij een prepaid creditcard altijd om saldo op de creditcard te zetten.

Het voordeel is dat je de bestedingslimiet zo kan verhogen. Heb je een bestedingslimiet van € 2.500 en stort je € 1.000 bij? Dan stijgt de limiet naar € 3.500.

Een mooie bijkomstigheid van geld op de creditcard storten is dat je vanaf een saldo van € 500 positief rente krijgt op het gespaarde bedrag. Betalingen die je vervolgens doet, worden eerst van het positieve saldo afgetrokken.

Ook wanneer je een aankoop met creditcard annuleert, wordt het saldo teruggestort. Dat is ook een vorm van de creditcard rekening vooruit betalen.

Wanneer de creditcard rekening betalen?

Wanneer je de creditcard rekening moet betalen, verschilt per creditcardmaatschappij. Bij een creditcard aanvragen is het verstandig om te checken wanneer je elke maand de creditcard rekening moet betalen.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van