Creditcard op wintersport

Een creditcard mee op wintersport is handig. Je bent er zo van verzekerd dat je overal kunt betalen. Mogelijk heb je de creditcard bij de tolweg nodig. Of wil je de skipas met de creditcard betalen. Diverse creditcardmaatschappijen hebben tegenwoordig dan ook een speciale ski creditcard.

Franse tolwegen peage sneller door met American Express creditcard2

Peage met creditcard betalen

Een creditcard is in Frankrijk zeker handig. Daar heb je namelijk te maken met de tolpoortjes van de Peage. Gebruik je hiervoor je creditcard in Frankrijk, dan ben je sneller door de tolpoortjes heen. Maar ook in Oostenrijk ben je sneller klaar als je met een creditcard de tolweg afrekent. Bij de meeste tolpoortjes kun je met alle creditcards afrekenen.

Creditcard en wintersport verzekering

Je wil op wintersport natuurlijk zorgeloos skiën en snowboarden. En dus is een wintersport verzekering belangrijk. Ook hier kan een creditcard aanvragen handig zijn als je er geen hebt. Gebruik je een creditcard voor vakantie boekingen, dan ben je namelijk verzekerd. Voorwaarde is wel om alle boekingen en uitgaven zoals de skipas met de creditcard te betalen. Dit geldt ook voor de accommodatie, autohuur etcetera.

Bij een creditcard die de wintersport heeft betaald, zit vaak ook een reisverzekering. Hiermee wordt bijvoorbeeld autohulp bij schade of pech vergoed. Ook ben je verzekerd voor juridische hulp. Mogelijk zit er ook een annuleringsverzekering bij de creditcard. De dekking van de reisverzekering en of er wordt uitgekeerd hangt af van het soort creditcard. American Express staat bekend als een goede creditcard voor vakantie omdat je breed bent verzekerd.

Creditcard op wintersport2

Je rekening op de piste kan je veilig betalen met je creditcard.

Eten en drinken op de piste

Heb je geen creditcard voor vakantie? Dan kun je beter een creditcard aanvragen. Je kunt namelijk niet overal met je bankpas pinnen. In veel wintersportlanden moet je bijvoorbeeld de skipas met creditcard of contant betalen. En op de piste is niet altijd een geldautomaat.

Tijdens het hoogseizoen is de pinautomaat op veel plekken halverwege de dag al leeg. Bovendien wordt je sneller geholpen wanneer het personeel een creditcard ziet. Hiermee weten ze namelijk zeker dan er geen problemen zijn met een betaling.

Speciale creditcard voor wintersport

Diverse creditcardmaatschappijen hebben een speciale creditcard voor wintersport. Visa heeft bijvoorbeeld de NSkiV Visa Card. Met deze ski creditcard betaal je het eerste jaar geen bijdrage als lid van de Nederlandse Ski Vereniging.

Verder krijg je een cadeautegoed van € 35,00. Het eerste jaar betaal je niets voor de creditcard en daarna € 18,00 per jaar. Je kunt bovendien makkelijk een extra NSkiV Card krijgen voor maar € 16,00 per jaar. Verder zijn je aankopen 180 dagen verzekerd. En net als bij andere Visa creditcards heb je de ruimte om de creditcard uitgaven binnen 21 dagen af te lossen maar kun je ook gespreid betalen.

Goedkoopste creditcard

Creditcard-op-wintersport1Ben je op zoek naar een andere creditcard voor wintersport? Een ANWB creditcard kun je rekenen tot één van de goedkoopste creditcard vormen. Op deze creditcard zit een tegoed van € 15,00. En je betaalt slechts € 12,00 per jaar. Bovendien sluit deze creditcard aan op de andere diensten van de ANWB.

De eerder genoemde American Express creditcard is op wintersport ook handig. Met de Flying Blue Silver Card heb je geen bestedingslimiet. Bovendien kun je sparen voor airmiles. Verder zijn de creditcards van Amex het eerste jaar gratis. De echte wintersporter kiest vaak voor de American Express credit card

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Foto tolpoortjes: Pixabay.com under Creative Commons License

Photo (Familie in de sneeuw)Designed by Freepik

Foto Aprés Ski: Flickr.com under Creative Commons License

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van