Creditcard-geweigerd1Creditcard geweigerd

Het is vervelend wanneer je creditcard wordt geweigerd. Dit kan diverse oorzaken hebben. Mogelijk heb je de creditcardgegevens niet goed ingevuld of is er een storing. Ben je de creditcard kwijt of ga je over de limiet? Dan wordt deze ook geblokkeerd. Het is slim om direct contact op te nemen met de klantenservice van de creditcardmaatschappij wanneer je creditcard geweigerd wordt.

Wat te doen wanneer de creditcard is geblokkeerd?

Neem direct contact op met de creditcardmaatschappij. De klantenservice kan je vertellen waarom de creditcard geblokkeerd is. Je belt hiervoor een speciaal nummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Dat nummer is vaak gratis. Het komt voor dat de creditcard geblokkeerd is omdat er fraude wordt vermoed. Mogelijk heeft de creditcardmaatschappij verdachte transacties opgemerkt. Dan zal de kredietverstrekker de creditcard uit veiligheid blokkeren.

Hoe lastig ook, het betekent dat niemand in jouw naam uitgaven met de creditcard kan doen. Heb je ooit aangifte gedaan omdat je je portemonnee bent verloren? Dan staat mogelijk geregistreerd dat de creditcard kwijt is geraakt. Vind je later toch je portemonnee weer terug, dan is de creditcard nog steeds geblokkeerd.

Creditcard tijdelijk geweigerd door beschadiging

Op de creditcard zit een chip. Bij beschadiging doet de creditcard het niet meer en wordt de creditcard tijdelijk geweigerd. Dit is op te lossen door een nieuwe creditcard aan te vragen.

Die krijg je meestal binnen een week gratis toegestuurd door de creditcardmaatschappij.

 

Creditcard geweigerd door netwerkproblemen

creditcard geweigerd2Netwerkproblemen in een winkel of online kunnen ook een reden zijn dat je creditcard tijdelijk wordt geweigerd. Er is met de kaart zelf dan niks aan de hand. De creditcardbetaling kan niet verwerkt worden omdat er een storing is in het betaalsysteem van de winkel. Veel betaalterminals van winkels werken alleen via een netwerkverbinding. Zeker in het buitenland is er niet altijd een back-up systeem.

Andere oorzaken waarom de creditcard wordt geweigerd

Er zijn nog een aantal redenen die kunnen verklaren waarom je Mastercard wordt geweigerd of je de Visa moet deblokkeren.

De pincode klopt niet

Let er altijd op dat je de juiste pincode invult bij je particuliere of zakelijke creditcard. Vul je namelijk 3 keer een foute pincode in, dan zal de creditcardmaatschappij de MastercardVisa of American Express creditcard blokkeren. Wil je vervolgens bijvoorbeeld de Visa kaart deblokkeren? Dan moet je met geldig legitimatiebewijs naar de bank. In Nederland is dat geen probleem. Maar ben je op vakantie, dan zal het lastig zijn de Visa kaart te deblokkeren.

De creditcardgegevens zijn verkeerd ingevuld

De creditcard wordt geweigerd wanneer de gegevens verkeerd zijn ingevuld. Check bij een betaling altijd of het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVC code kloppen. Twijfel je over deze gegevens, vraag ze dan na bij de creditcardmaatschappij.

sc name=”MasterCardLeftBanner”][Limiet van particuliere of zakelijke creditcard overschreden

Je hebt teveel geld uitgegeven met de Mastercard? Dan wordt de Visa of Mastercard geweigerd bij een volgende betaling. Je zult extra geld moeten storten op de creditcard, wil je de Mastercard of Visa deblokkeren.

Of je moet wachten tot de nieuwe rekenperiode van de bestedingslimiet in gaat. Dit verschilt per creditcardmaatschappij. Heb je een prepaid creditcard met te weinig saldo? Dan zul je het saldo eerst aan moeten vullen.

De creditcard is niet meer geldig

Na de vervaldatum zal de creditcardmaatschappij de creditcard blokkeren. De pas is dan niet meer bruikbaar. Je kunt dus geen geld meer opnemen of betalingen doen met de creditcard. Heb je niet automatisch een nieuwe creditcard gekregen met de post? Neem contact op met de klantenservice van de creditcardmaatschappij. Zo kun je makkelijk een nieuwe creditcard aanvragen.

Op zoek naar de goedkoopste creditcard?

Wil je een creditcard aanvragen? Maak altijd een vergelijking online om te zien welke creditcard het beste bij je past. Op CardGuide vind je een uitgebreid overzicht van de goedkoopste creditcard vormen. Net als bij telefoonabonnementen en gas en licht loont het ook bij creditcards om elk jaar over te stappen naar een andere aanbieder. Je krijgt door de kortingen elk jaar zelfs een bijna gratis creditcard.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Photo #1 designed by Freepik

 

Photo #2 designed by Flickr.com under Creative Commons License

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van