Creditcard activeren

Nadat je een creditcard aanvraag hebt gedaan, krijg je deze na een paar dagen thuisgestuurd. Voor je een creditcard kunt gebruiken moet je deze activeren.

Wanneer je de creditcard thuis ontvangt, is deze nog geblokkeerd. Dit gebeurt uit veiligheid. Meestal krijg je een brief over hoe je de nieuwe creditcard kunt activeren. Hieronder vind je ook een uitleg.

Hoe een nieuwe creditcard activeren?

De creditcard activeren is nodig voor je er gebruik van kunt maken. Hier moet je verschillende stappen voor doorlopen en ook verschilt dit per creditcard maatschappij. Vaak heb je wel toegang nodig tot het internet. Ook moet je altijd een handtekening zetten. Anders is de creditcard niet geldig.

American Express creditcard activeren

Bij American Express kun je de creditcard telefonisch activeren of online op de website. Wil je de creditcard telefonisch activeren, dan bel je het nummer dat op de creditcard staat.

ICS creditcard activeren

Wil je een ICS creditcard activeren, zoals een Visa of MasterCard, dan kun je dit het makkelijkst online doen via Mijn ICS. Onder het kopje ‘Card(s) deblokkeren’ kies je de Visa of MasterCard die je wil deblokkeren. Daarna kun je de creditcard gebruiken. Heb je geen internet, dan activeer je de creditcard door hem te gebruiken met de pincode.

ABN AMRO creditcard activeren

Het proces om de ABN AMRO creditcard activeren verloopt eigenlijk hetzelfde als bij ICS. Je meldt je aan bij ABN AMRO Creditcard Online en kiest dan voor ‘Card(s) deblokkeren’. Vervolgens kies je de creditcard die je wil deblokkeren en klaar. Anders volstaat ook eenmalig pinnen met de creditcard.

ANWB-Visa-CardMijn ANWB creditcard activeren

Als je al een creditcard van de ANWB had en dus ook een klanten account online, dan kun je de Mijn ANWB creditcard activeren op de website.

Heb je nog geen Online account, geen probleem. Dan kun je de creditcard activeren door eenmalig te pinnen.

Creditcard activeren door het doen van een betaling

Mocht je geen toegang hebben tot het internet, dan kun je de creditcard activeren door geld op te nemen of een betaling te doen. Als je de pincode maar invult. Online afrekenen geldt niet als creditcard activeren omdat je hier de pincode niet gebruikt. De pincode die hoort bij de nieuwe creditcard ontvang je altijd apart in een brief.

Activeren prepaid creditcard

Het activeren van een prepaid creditcard doe je door geld op de kaart te storten. Afhankelijk van de creditcardmaatschappij, maak je geld over naar een daarvoor bestemde rekening. De creditcard aanbieder schrijft dit geld vervolgens bij op de prepaid card. Voor mensen die geen gewone creditcard kunnen afsluiten, is dit het beste creditcard alternatief.

Update je creditcard gegevens bij webshops en abonnementen

Vergeet niet je creditcardgegevens te updaten bij webshops en abonnementen wanneer je een nieuwe kaart hebt ontvangen. Vaak moet je de einddatum en de CVC-code aanpassen. Doe je dat niet, dan zal de creditcard niet werken bij online betalingen.

Heb je abonnementskosten die via de creditcard worden afgeschreven, update dan ook deze betaalgegevens. Doe je dit niet, riskeer je mogelijk – en wellicht ongemerkt – extra kosten. Er kunnen namelijk op basis van oude creditcardgegevens geen afschrijvingen meer worden gedaan.

Upgrade uw vapenervaring met de nieuwste geekvape t200-aanbeveling! Moet u het glas van uw geekvape zeus vervangen? onze winkel heeft u gedekt. Ontdek naadloze vervangingen voor ononderbroken plezier. Duik vandaag nog in de wereld van uitmuntende vapen!geekvape zeus how to replace glass

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van