Creditcard accepteren als ondernemer

Contactloos-betalen-creditcard2Betalen met een creditcard betekent betaalgemak voor de consument. Dus is het handig wanneer je als ondernemer een creditcard kunt accepteren van een klant. Bovendien trekt een winkel meer klanten wanneer je ook online kunt betalen met de creditcard. En voor toeristen is betalen met creditcard een vaak gekozen betaalmethode. Je vergroot dus je klantenbestand met creditcard acceptatie.

Creditcard accepteren via een payment service provider (PSP)

Een payment service provider, of PSP, zorgt ervoor dat je als ondernemer creditcard betalingen kunt ontvangen. Banken als ING, ABN AMRO en Rabobank kunnen via hun betaalpakketten creditcard acceptatie regelen en betalingen verwerken. Maar de meeste creditcard transacties worden echter verwerkt door een zogenoemde acquirer.

Zij zijn de schakel tussen creditcardmaatschappijen als American Express, Visa en Mastercard en ondernemers. Zij verzorgen met name de ICT techniek rond creditcard betalingen en maken het mogelijk dat je als ondernemer een creditcard kunt accepteren. Bekende acquirers in Nederland zijn Atos Worldline, PaySquare en European Merchant Services (EMS).

Creditcard accepteren via American Express

Bij American Express kun je als ondernemer ook terecht voor de techniek waarmee je betalingen met de creditcard kunt accepteren. Daarmee is de creditcardmaatschappij een uitzondering. Visa en Mastercard doen dat niet. Toch is het via een acquirer goedkoper omdat zij betaaltransacties in een bundel verwerken. Daardoor krijgen ze volumekortingen op de transacties om te betalen via een creditcard.

Wat doet een acquirer precies?

Acquirers werken veel samen met financiële instellingen als banken. Ze zijn specialisten als het gaat om betaaloplossingen waardoor je pin en creditcard betalingen kunt ontvangen. Acquirers leveren betaalautomaten, betaalpakketten en technische steun. Ook bieden ze de technische oplossingen om online betalen met creditcard mogelijk te maken en zorgen ze dat een winkel cadeaukaarten uit kan geven. Hiermee trek je als ondernemer meer klanten.

Aanmelden bij een acquirer is simpel en kan vaak online. Om een creditcard te accepteren zijn de kosten per pakket verschillend en afhankelijk van welke diensten je als ondernemer nodig hebt.

American Express of acquirer?

Wil je om een creditcard te accepteren de kosten laag houden, dan is een acquirer goedkoper dan American Express. Een payment service provider werkt met veel bedrijven samen en heeft veel ervaring met technische oplossingen.

Wel is American Express een wereldwijd erkende creditcardprovider. Je verhoogt dus de bekendheid van de onderneming wanneer je bent aangemeld bij American Express.

De creditcardmaatschappij heeft hiervoor een speciale app ontwikkeld. Wil je een van de American Express accepterende bedrijven worden? Je kunt betalingen met creditcard aanvragen via de afdeling ‘Kaartaccepterende bedrijven’. De acceptatie van betalingen met creditcard aanvragen kun je ook online doen op de website van American Express.

Waar betalen met American Express?

Waar betalen met American Express? Op CardGuide vind je een overzicht van alle American Express accepterende bedrijven in Nederland. Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

 

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van