Contactloos betalen creditcard

Wat is contactloos betalen

Bij een contactloos betalen creditcard hoef je de kaart voor kleine bedragen niet langer door een pinapparaat te halen. De creditcard wordt simpelweg tegen het apparaat aangehouden om de betaling te voltooien. Dankzij een groen lampje en een piepje is bovendien direct duidelijk dat de betaling is voldaan. Een pincode is dan niet meer nodig. Dit geldt voor alle betaalautomaten waar het universele symbool voor contactloos afrekenen aangegeven staat.

Contactloos betalen steeds populairder

Contactloos-betalen-creditcard1

In 2016 vervijfvoudigde het aantal contactloze betalingen.

In Nederland kan sinds 2013 contactloos worden afgerekend met een betaalpas, ter vervanging van de chipknip. Sindsdien is deze betaalvorm steeds populairder geworden. In 2016 vervijfvoudigde het aantal contactloze betalingen tot meer dan 600 miljoen euro, blijkt uit gegevens van Betaalvereniging Nederland. Ook contactloos afrekenen met een creditcard kan steeds vaker. Een andere vorm van contactloos betalen is reizen met een OV chipkaart.

Hoe werkt contactloos betalen?

Hoe werkt contactloos betalen? Dit gebeurt op basis van de zogenoemde near field communication, of NFC. Via een chip, die tegenwoordig ook in veel smartphones zit, ontstaat een verbinding tussen de betaalautomaat en een contactloos betalen creditcard. Hierdoor hoeven de twee geen fysiek contact meer te maken. Dat betekent overigens niet dat er ook per ongeluk contactloos kan worden afgerekend. Betaling vindt pas plaats wanneer eerst een artikel is gescand dat afgerekend moet worden.

Kleine bedragen contactloos afrekenen

Contactloos afrekenen met de Visa, Mastercard en American Express creditcard is ideaal voor kleine bedragen. Zeker omdat het bijna overal kan: in winkels, op stations of in supermarkten.

Contactloos betalen met creditcard?

Om contactloos afrekenen met de creditcard te activeren, wordt de eerste keer wel om de pincode gevraagd. Daarna kunnen afzonderlijke transacties met bedragen tot en met €25,00 met een contactloos betalen creditcard worden afgerekend. Dit kan tot maximaal €50,00 aan afzonderlijke transacties, voordat opnieuw om een pincode wordt gevraagd. Ook bij een betaling van boven de €25,00 moet de pincode van de contactloos betalen creditcard worden ingetoetst. Hiermee is het dus veilig contactloos betalen.

Bij verlies van je creditcard

Bij diefstal of verlies van de creditcard, is het verstandig direct de bank of creditcardmaatschappij in te schakelen. Wat betreft contactloos afrekenen zal een dief of crimineel niet verder komen dan een bedrag van maximaal €50,00 voordat een pincode wordt gevraagd.

Contactloos-betalen-creditcard2

Contactloos betalen is tegenwoordig veiliger dan ooit.

Veilig contactloos betalen

Een creditcard wordt beveiligd met een magneetstrip die de rekeninggegevens kent, maar geen persoonlijke informatie bevat. Bij contactloos afrekenen wordt gebruik gemaakt van een speciale encryptietechnologie die net zo veilig is als die magneetstrip en de chip in de creditcard. Daarnaast hebben creditcards nog andere beveiligingskenmerken, zoals bijvoorbeeld een hologram, de cijfers van de bankrekening in reliëf en misschien wel het belangrijkste: de handtekening van de houder, waardoor vervalsing tegen wordt gegaan.

 

Voordelen van contactloos afrekenen

Steeds meer grote creditcardmaatschappijen, zoals Visa, Mastercard en American Express bieden een creditcard aan waarmee contactloos kan worden betaald. Naast het feit dat het volkomen veilig is, wordt een creditcard aanvragen daarmee ook laagdrempeliger.

Creditcard aanvragen

Een creditcard waarmee contactloos wordt afgerekend, kan gezien worden als een van de goedkoopste creditcard soorten, en is daarmee bijvoorbeeld ideaal als studenten creditcard. Dit komt omdat er slechts € 25 per keer mee kan worden afgerekend, zonder dat een pincode nodig is. Omdat bij transacties boven dit bedrag wel een pincode moet worden gebruikt, ligt de drempel toch wat hoger.

Voor mensen met een studenten creditcard, die meestal wat minder te besteden hebben, zijn er zo meer mogelijkheden om de creditcard te gebruiken. En voor mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste creditcard, wordt het zo ook aantrekkelijker om er een aan te vragen. Bekijk ook meer informatie over creditcards.

Picture #1 Designed by Freepik Picture #2 Designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van