Betalen met creditcard in Google PlayStore

Betalen met creditcard in Google PlayStoreGoogle Play is een onlinewinkel waarin je applicaties of spelletjes voor je Android telefoon of tablet kunt kopen via een Google account. Je kunt betalen met de creditcard in de Google PlayStore.

Een andere betaalmethode om in de Google PlayStore af te rekenen is via PayPal. In bepaalde landen kan ook een bankrekening of bankpas als betaalmethode door de Google PlayStore worden geaccepteerd.

Voordeel van creditcard koppelen aan de Google PlayStore

Een voordeel om je creditcard te koppelen aan de Google PlayStore is dat je niet elke keer losse betalingen hoeft te doen. Wil je in de PlayStore betalen met Ideal, dan zijn dit telkens losse betalingen. Verder heb je direct een overzicht van je aankopen omdat deze op je maandelijkse creditcard overzicht staan.

Betalen met een virtuele creditcard kan niet in Google Play. Omdat deze creditcards telkens een ander nummer hebben, kan Google de betalingen niet incasseren.

Een Google PlayStore betaling terugvorderen

Je kunt een betaling met de creditcard in de Google PlayStore terugvorderen wanneer blijkt dat er zonder toestemming applicaties zijn gekocht. Bij fraude in de Google PlayStore moet je dit direct melden aan de creditcardmaatschappij. Deze kan de betaling via de creditcard in de Google PlayStore mogelijk ongedaan maken.

Op veel creditcards zit namelijk een aankoopverzekering die fraude en diefstal dekt. Verder kun je ook actie ondernemen via Google.

Zij adviseren om op je creditcardoverzicht te kijken naar Google PlayStore afschrijvingen. Vraag na of familie of vrienden jouw creditcard hebben gebruikt om te betalen in Google Play.

Blijkt de betaling met de creditcard in de Google PlayStore inderdaad onterecht? Dan kun je via de website van Google Play het tegoed terugvorderen. Je hebt 65 dagen de tijd om onterechte afschrijvingen bij Google te melden.

Het is verder verstandig om direct het wachtwoord van het Google account te wijzigen. Zo kan niemand anders een aankoop doen met jouw creditcard in de Google PlayStore.

Betalen in Google PlayStore met prepaid creditcard

Vaak doe je in de Google PlayStore kleine aankopen. De meeste applicaties kosten vaak maar een paar euro. Je kunt daarom ook je prepaid creditcard voor Google PlayStore aankopen gebruiken. Op deze creditcard zet je zelf een bedrag. Hiermee kun je eventuele fraude met aankopen in Google Play dus enigszins beperken omdat de limiet op de prepaid card vaak veel lager is dan op een gewone creditcard.

Betalen met PayPal via Google Wallet

Je kunt betalen in Google Play via PayPal. Dit doe je door je PayPal account toe te voegen aan de Google Wallet. Je betaalt de aankoop in de app winkel dan eigenlijk met een Google Play tegoed in je Wallet. Het aankoopbedrag wordt vervolgens afgeboekt van je PayPal account. Zorg dus dat je hier altijd voldoende geld op hebt staan. Je kunt een tegoed zetten op je PayPal account of er een creditcard of bankrekening aan koppelen.

Heb je een American Express creditcard gekoppeld aan je PayPal account? Dan spaar je bij aankopen bovendien Flying Blue punten of Rewards punten. Hiermee kan je bijvoorbeeld goedkoper vliegtickets kopen.

Wil je meer achtergrond informatie hebben over creditcards of het aanvragen van een creditcard? Lees dan ook de andere artikelen over creditcards.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van