Auto huren met creditcard

Auto-huren-met-creditcard2Bij grote internationale autoverhuurbedrijven, moet je bijna altijd een auto huren met creditcard. Wanneer je een auto reserveert, zal het verhuurbedrijf een deel huur en een deel borg in houden. Bij het inleveren worden deze bedragen verrekend en vindt de eindafrekening plaats. Een creditcard aanvragen heeft dus als voordeel dat je er in het buitenland een auto mee kunt huren. Zo kun je goedkoop een auto huren op een veilige manier.

Auto reserveren met creditcard

Wil je goedkoop een auto huren in het buitenland, doe dit dan van tevoren via internet. Allereerst heb je zo de tijd om te vergelijken. Daarnaast weet je precies wat je gaat betalen en kun je de voorwaarden doorlezen om een auto te huren met creditcard. Heb je er geen, dan kun je makkelijk online een creditcard aanvragen. Er zijn legio creditcardmaatschappijen en banken die creditcards uitgeven. Vaak is het eigen risico bij autohuur middels creditcards afgekocht. American Express, Visa Card en MasterCard bieden allen een kaart aan die dit faciliteert.

Auto huren zonder creditcard

Er zijn een aantal landen waar je wel een auto kunt huren zonder creditcard. Ook zijn er autoverhuurbedrijven waar er geen creditcard nodig is om een auto te huren. Dit verloopt via een reisorganisatie of tussenpersoon.

Ook kun je dan de auto huren zonder borg. De tussenpersoon staat garant. Ga je een auto huren zonder borg en is er schade, dan zal de tussenpersoon deze op jou verhalen.

 

Hoe werkt autoverhuur met creditcard?

Wanneer je een huurauto hebt gekozen, reserveer je deze met je creditcard. Het autoverhuurbedrijf zal vragen om je creditcardnummer en je moet je beveiligingscode invullen. Het kan zijn dat je bij het huren van de auto een kleine aanbetaling moet doen. Autoverhuurbedrijven kiezen voor autoverhuur met creditcard vanwege de zekerheid.

Stel dat de auto niet wordt teruggebracht, dan heeft het autoverhuurbedrijf toch gegevens beschikbaar van de huurder. Wordt een auto gereserveerd maar niet opgehaald, dan kan het bedrijf alsnog een bedrag inhouden voor de administratieve verwerking van een auto huren met credit card.

Met prepaid creditcard een auto huren

Met prepaid creditcard een auto huren kan niet. Dit heeft te maken met de administratieve afhandeling. Het is namelijk niet mogelijk om de borg terug te storten op een prepaid creditcard.

Ophalen huurauto bij verhuurder

Bij het ophalen van de huurauto laat je de creditcard zien aan de verhuurder. Vervolgens doet hij een reservering op de creditcard. Dit wordt pre-autorisatie genoemd. Hierbij wordt geen geld afgeschreven maar checkt de verhuurder of er voldoende bestedingsruimte is. Wel wordt de creditcard al belast met een bedrag dat bestaat uit huur en borg. De daadwerkelijke afrekening van een auto huren met de creditcard vindt bij het inleveren van de auto pas plaats. De pre-autorisatie is bedoeld als zekerheid voor het autoverhuurbedrijf, om beschermd te zijn tegen onverwachte kosten.

Welke kosten zijn er bij autohuur met creditcard?

Met borg een auto huren betekent dat de autoverhuurder zich waarborgt tegen bepaalde onverwachte kosten. Het gaat hier om kosten als schade aan de huurauto. Die valt namelijk onder het eigen risico van de huurder.

Maar ook verkeersboetes of brandstofkosten kunnen van de borg worden afgetrokken bij autohuur. Als huurder moet je de auto met een volle tank inleveren. Tot slot kan de autoverhuurder zich met de borg bij een auto huren beschermen tegen personen die deze niet inleveren.

Inleveren huurauto en de afrekening met de creditcard

De reservering die het verhuurbedrijf deed bij het ophalen van de auto, wordt nu een definitieve afschrijving. Uit huur en mogelijk een deel borg. De huur betaal je altijd. Borg krijg je deels of helemaal terug, afhankelijk van eventuele schade aan de auto.

Als er schade is of andere kosten, dan trekt het verhuurbedrijf deze van de borg af. Die kosten worden opgeteld bij het huurbedrag en dit is de definitieve eindrekening van de autohuur. Dit is ook het bedrag dat wordt afgeschreven van de creditcard.

Eigen risico bij autohuur met creditcard

Het is een stok achter de deur om schade te kunnen verhalen. Door van tevoren borg te rekenen, is het autoverhuurbedrijf ervan verzekerd dat schade ook daadwerkelijk verhaald kan worden.

Zo ligt het eigen risico voor autohuur met een creditcard bij de huurder. Zonder de creditcard gegevens van de huurder zou dit niet mogelijk zijn.

Auto-huren-met-creditcard1Verzekering op creditcard bij autohuur?

In de meeste gevallen zit er geen verzekering op de creditcard bij autohuur. Zo’n verzekering moet je apart afsluiten. Zakelijke creditcards van American Express zijn een uitzondering.

Huur je een auto met de zakelijke creditcards Flying Blue American Express Platinum of de American Express Platinum Card, dan ben je wel verzekerd.

Auto huren met creditcard veilig

Een auto huren met creditcard is veilig want veel grote verhuurbedrijven hebben afspraken gemaakt met creditcardmaatschappijen over de bewijslast. Dit betekent dat het autoverhuurbedrijf moet bewijzen of jij de schade aan de auto hebt toegebracht. Een tip is om zelf foto’s te maken van de auto wanneer je die hebt opgehaald en wanneer je die weer inlevert. En wordt onterecht een bedrag afgeschreven, dan kun je deze altijd betwisten bij de creditcardmaatschappij.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Photo #1 designed by Freepik
Photo #2 designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van