Apps kopen zonder creditcard

Apps kopen zonder creditcard1Het is bekend dat je met een creditcard eenvoudig en snel voor applicaties kunt betalen in App Store (van Apple) en Google Playstore.

Maar wat als je geen creditcard hebt? Gelukkig bestaan er zowel bij Apple als Google een aantal andere betaalmogelijkheden. Ze zijn iets omslachtiger of een beetje duurder, maar aan het eind van de dag heb je de gewenste app(s) wel op je smartphone, tablet of laptop. Een creditcard aanvragen blijft echter de handigste optie.

Apps kopen in Apple Store zonder creditcard

Om de gratis apps te downloaden van de App Store kun je een account (= Apple ID) zonder betaalmogelijkheid aanmaken. Hiervoor moet je eerst een willekeurige gratis app installeren op je iPhone of iPad. Tijdens dit proces zal de App Store je vragen om een ID aan te maken en een betaalmogelijkheid te selecteren. Bij dit laatste kies je dan voor de optie ’geen’.

Om apps te kopen moet je wel een betaalmogelijkheid aan je account koppelen. Een creditcard is de meest gebruikte betaalmethode in de App Store. Indien je geen creditcard hebt, zijn er enkele andere opties:

Apple tegoed kopen via App Store kaart.

  • Apple tegoed kopen via App Store kaart. Je kunt bij een elektronicawinkel, supermarkt of kiosk een App Store kaart kopen. Bij het aanmaken van je Apple ID vul je de code die op de kaart staat in als betaalmiddel. Een voordeel van deze betaalmethode is dat je meteen App Store tegoed op je account hebt staan. Nadelen zijn dat je BTW betaalt bij aankoop van de kaart en dat je alleen applicaties van Apple ermee kunt kopen. Online kun je App Store tegoed kopen met iDEAL.

Apple tegoed kopen via iTunes kaart.

  • Apple tegoed kopen via iTunes kaart. Voor het opwaarderen van je App Store tegoed kun je ook een iTunes kaart gebruiken. iTunes kaarten kom je makkelijker tegen in winkels. Online voor je iTunes kaart betalen met iDEAL is ook mogelijk. De code ontvang je direct in beeld of via e-mail.

Apple ID aanmaken met prepaid creditcard.

Prepaid creditcards van Visa en Mastercard worden bijna net zoveel geaccepteerd als de gewone creditcards van deze maatschappijen. Bij de Apple Store kun je daarom ook gemakkelijk met een prepaid creditcard afrekenen voor je apps.

Echter, bij het gebruik van een prepaid creditcard worden er bij elke betaling transactiekosten in rekening gebracht. Niet door Apple, maar door de uitgever van de prepaid kaart. Dit is vooral nadelig bij kleine betalingen, waarvoor meestal het minimum bedrag aan transactiekosten wordt berekend.

Het kan dus voorkomen dat je voor een simpele applicatie van € 3,00 eveneens € 3,00 euro aan kosten betaalt. Wanneer je met een gewone creditcard betaalt voor apps bij de Apple Store zijn er geen transactiekosten.

 

Noot: Voor een prepaid creditcard van MasterCard of Visa komt nagenoeg eenieder in aanmerking. Ook personen met een negatieve BKR-notering. Er is geen sprake van krediet, want je betaalt met je eigen geld. Je dient vooraf geld op de kaart te storten om betalingen te kunnen plegen.

Apps kopen in Google PlayStore zonder creditcard

Bij Google PlayStore gelden ongeveer dezelfde regels als bij de App Store van Apple. Je kunt een Google Play kaart kopen om een account met betaalmogelijkheid aan te maken. De Google Play kaart is in Nederland bij minder winkels verkrijgbaar dan de App Store kaart of iTunes kaart. Online kun je onder meer met PayPal betalen voor Google tegoed.

Apps kopen zonder creditcard

Apps kopen zonder creditcard2

Ook met een prepaid creditcard kan je apps kopen.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om voor applicaties te betalen. De een is niet persé beter dan de andere. Het hangt ook af van hoe vaak en hoeveel apps je koopt. Indien je sporadisch een betaalde app wilt downloaden, kan Apple tegoed kopen makkelijker zijn. Met een creditcard heb je zowel bij App Store als Google Playstore altijd voldoende saldo om apps te kopen.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van