Anonieme creditcard

Anonieme creditcard1Tegenwoordig bestaat de anonieme creditcard niet meer. Sinds de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten geven banken geen creditcards meer uit die anoniem zijn. Dit heeft te maken met de zogenoemde Know Your Customer wetgeving waarmee dat persoonsgegevens en informatie over aankopen altijd worden vastgelegd.

Ook bij een prepaid creditcard wordt er veel data opgeslagen. De beste anonieme creditcard is op dit moment de VIABUY Prepaid MasterCard.

Je kunt daarnaast nog wel een volledige anonieme creditcard kopen, namelijk de zogenaamde ‘unverified (virtual) bitcoin debit card’ maar die is alleen geldig bij winkels die de bitcoin als betaalmiddel accepteren.  

Semi anonieme creditcard aanvragen

Er zijn manieren om toch nog een beetje beschermd te zijn met je creditcard gebruik. Je kunt een semi-anonieme prepaid creditcard aanvragen. Deze anonieme creditcard vraag je aan in landen met een strenge privacy wetgeving, zoals Oostenrijk of Zwitserland. Er zijn ook kleine offshore eilandjes waar het bankgeheim strikt is.

Een prepaid creditcard aanvragen is ideaal wanneer je niet wil dat bepaalde transacties zichtbaar zijn in je bankpakket. Houd er wel rekening mee dat zelfs een anonieme creditcard niet helemaal anoniem is. De bank heeft altijd je persoonsgegevens.

Bovendien is elke financiële instelling verplicht die gegevens te delen wanneer de politie of opsporingsdiensten hierom vragen. Wanneer je je aan de wet houdt, is dit natuurlijk geen probleem. Dan blijven je persoonsgegevens goed beschermd.

 

Creditcards en cryptomunten

Er zijn een aantal creditcards die werken op basis van cryptomunten als bitcoins. Een voorbeeld is de Bitplastic creditcard. Die vraag je aan zonder persoonsgegevens te verstrekken. Het nadeel is dat dit een dure creditcard is met hoge kosten. En de reputatie van de uitgever is (nog) twijfelachtig. Bovendien kun je nog lang niet overal met bitcoins betalen. Een goed alternatief is de Viabuy Prepaid MasterCard

Transacties anonieme creditcard worden opgeslagen

Wil je een anonieme creditcard kopen? Houd er rekening mee dat de uitgever je persoonlijke gegevens nodig heeft om de creditcard op te sturen. En zelfs wanneer dit niet het geval is, vul je vroeg of laat ergens gegevens in om een transactie met de creditcard te voltooien. Bijvoorbeeld bij vliegtickets, hotelboekingen of autohuur.

Prepaid creditcard aanvragen

De anonieme creditcard bestaat dus eigenlijk niet. Toch heeft een creditcard aanvragen voordelen. In het buitenland is het de meest gangbare betaalmethode. Wil je redelijk anoniem blijven met je prepaid creditcard? Kies dan bijvoorbeeld voor een anonieme creditcard met IBAN of een anonieme creditcard van Viabuy. Deze prepaid creditcards geven je een vorm van anonimiteit, omdat je je alleen via IBAN hoeft te identificeren door het betalen van de kaart. Je hebt tegelijkertijd het gebruiksgemak van een creditcard in het buitenland bij vrijwel alle (online) winkels. 

Je kunt zelf vergelijken wat de goedkoopste creditcard is en deze via CardGuide aanvragen. Op de website zie je ook wat de meest gekozen creditcard is. Houd er wel rekening mee dat de kosten van een Visa, Mastercard of American Express creditcard op naam vaak lager zijn.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van