Geld opnemen met je creditcard

Geld pinnen of opnemen met je creditcard

Met je creditcard kun je net als met je bankpas contant geld opnemen bij de geldautomaat, waarom is het handig en waarom zou je dan je bankpas eigenlijk nog meenemen?

Voordelen van geld pinnen met je creditcard

  • Op vakantie kun je vaak geen geld pinnen met je bankpas, dit is voornamelijk het geval in de minder toeristische plaatsen of in exotische landen. Helaas komt het ook nog vaak voor dat je ook in landen zo als Frankrijk, Spanje of Duitsland niet kunt pinnen met je gewone bankpas. De reden hiervoor is dat veel geldautomaten de passen van o.a. ‘Maestro’ niet accepteren. In vrijwel alle gevallen accepteren dezelfde pinautomaten wel Mastercard en Visacards, om die reden kun je dan dus wel contant geld pinnen met je  creditcard, een creditcard is dus erg handig op vakantie.
  • Als je geen saldo op je bankrekening hebt en je mag niet rood staan, of je staat al maximaal rood dan kun je met je bankpas geen geld meer opnemen. Met een Creditcard kan dit dan nog wel omdat dit geld pas achteraf van je bankrekening wordt afgeschreven. Een creditcard is dus ook erg handig als je nog ‘n stukje maand overhoudt aan ‘t eind van je salaris maar nog wel contant geld nodig hebt.
  • Je hebt maar één pas nodig waarmee je overal geld kunt pinnen.

Nadelen van geld pinnen met je creditcard

  • Het grootse nadeel van geld pinnen met je creditcard is dat de kosten een stuk hoger zijn dan pinnen met je bankpas, soms wel tot een paar euro per transactie.