Creditcard opzeggen

Creditcard opzeggen

Je gebruikt je creditcard met veel plezier, maar zoekt eigenlijk een creditcard met meer mogelijkheden. Ook kan het zijn dat je bij VISA zit maar liever overstapt naar Mastercard, of omgekeerd. Of heb je misschien je oog hebben laten vallen op een creditcard van American Express? Overstappen is geen enkel probleem, maar je moet wel eerst je huidige creditcard op de juiste manier opzeggen.

Telefonisch of schriftelijk opzeggen

Elke verstrekker van creditcards heeft eigen regels voor het beëindigen van de overeenkomst. In vrijwel alle gevallen is op de website een telefoonnummer voorhanden waar opzeggen mogelijk is. Ook schriftelijk opzeggen kan altijd. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je opzegbrief een paar dagen onderweg kan zijn. Vanuit het oogpunt van bewijs verdient schriftelijke opzegging de voorkeur. Besluit je tot deze wijze van opzeggen, dan is het aantekenen van je opzegbrief verstandig. Kies je ervoor je creditcard met de opzegbrief mee te sturen, knip hem dan eerst in vier stukken. Laat ook de cvc-code aan de achterkant verdwijnen. Wordt de creditcard onverhoopt door iemand met verkeerde bedoelingen onderschept, dan is misbruik niet meer mogelijk.

Welke opzegtermijn geldt er?

Besluit je jouw creditcard op te zeggen, houd dan rekening met een opzegtermijn. De lengte van de opzegtermijn is meestal één maand, maar in sommige gevallen duurt hij slechts twee weken. Je leest er alles over in de Algemene Voorwaarden die bij je creditcard horen. Je vindt deze Algemene Voorwaarden op de website van jouw creditcard verstrekker.

Laat je punten niet verloren gaan!

Besluit je een creditcard op te zeggen waarmee je punten spaart, maak die punten dan eerst op. Zo vervallen de punten op de Bijenkorf Mastercard direct bij opzegging. Beschik je bij American Express over een Membership Rewards saldo, dan krijg je na het opzeggen van je creditcard nog 30 dagen de tijd om je punten te besteden.