Creditcard blokkeren

Creditcard blokkeren

Je creditcard is reuze makkelijk om mee te betalen. Waar je ook bent in binnen- of buitenland, je neemt hem altijd met je mee. Ook de betalingen op internet verricht je in een handomdraai met je creditcard. Zit je een keer om contant geld verlegen, dan wandel je met je creditcard even naar de pinautomaat die bij de bank in de muur zit.

Verloren of gestolen

Maar met je creditcard kan ook altijd iets misgaan. Je ligt op het strand en ineens zit hij niet meer in de zak van je zwembroek. Of na het winkelen mis je jouw creditcard wanneer je in de bus je OV-kaart terug stopt in je portemonnee. Thuis gekomen weet je het zeker: je bent je creditcard kwijt!
In dit soort gevallen is het zaak om zo snel mogelijk te handelen. Je creditkaart kan immers altijd door een oneerlijke vinder zijn gevonden. Dit kan zelfs degene zijn die vlak achter je in de rij stond toen je met jouw creditcard stond te pinnen…

Snel de vermissing melden

Snel melden is belangrijk. Je bent het volgens de Algemene Voorwaarden ook verplicht. Zodra jij vermoedt dat iemand misbruik van je creditcard zou kunnen maken, dien je dit te melden. Dit geldt bij verlies of diefstal van je creditcard, maar ook bij de verdenking dat iemand over jouw beveiligingscodes beschikt.

Na een telefoontje direct geblokkeerd

Ga snel naar de website van American Express, VISA, Mastercard, je eigen bank of andere creditcard verstrekker. Meestal staat hier direct al duidelijk aangegeven hoe je het verlies of de diefstal kunt melden. Je doet dit telefonisch, want dat gaat het snelst. Kun je het telefoonnummer niet direct op de website vinden, dan is er bijna altijd wel een mogelijkheid om de zoektermen ‘verlies’ of ‘diefstal’ in te tikken in een zoekbalkje.
Telefonisch melden kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Na de melding wordt je creditcard direct geblokkeerd. Vind je hem later toch nog terug, dan is hij niet meer te gebruiken. Meestal wordt na het blokkeren snel een nieuwe kaart voor je aangemaakt. Gaat dit niet vanzelf, dan kun je hem bijna altijd zonder kosten opnieuw aanvragen.