Reisverzekeringen American Express creditcard

Reisverzekeringen American Express creditcard
Blog Verzekeringen

Reisverzekeringen American Express creditcards

Zoals in dit artikel al beschreven, worden op creditcards van American Express standaard een aantal verzekeringen meegeleverd. Bijvoorbeeld de ‘Verzekerd Kopen Verzekering’ en de ‘Geld-Terug-Garantie’, maar wat veel mensen niet weten, is dat alle kaarten van AMEX óók nog eens een reisongevallen en/of reisverzekering hebben.

Verschillen reisverzekeringen per AMEX kaart

Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare creditcards van American Express, met links goedkoopste creditcards en rechts de duurdere creditcards. Het moge duidelijk zijn dat de goedkoopste kaarten dan ook de minste dekking hebben en de duurdere kaarten de beste dekking.

Het mooie aan de American Express creditcards is dat er op elke kaart een reisongevallenverzekering zit, ongeacht het type kaart. Bij de ‘Blue Card’ en de ‘Flying Blue Entry Card’ is standaard een bedrag tot € 100.000 verzekerde bij een ongeval waar ook ter wereld. Let op: dit is dus géén reisverzekering, maar een reisongevallenverzekering.

Hoe duurder de kaart, hoe meer (reis)verzekeringen erbij komen. De ‘Green Card’ en de ‘Flying Blue Silver Card’ hebben standaard alweer een hogere dekken, namelijk tot €150.000 voor reisongevallen. Daarnaast zit er ook een reisongemakkenverzekering op deze twee kaarten, waardoor je de noodzakelijke kosten vergoedt krijgt bij vertraging van bagage of je vlucht van minimaal 4 uur.

De duurdere ‘Gold’ en ‘Platinum’ kaarten van AMEX

De ‘Gold’ kaarten van American Express zijn nóg uitgebreider, daar wordt namelijk een ‘echte’ reis- en annuleringsverzekering meegeleverd. Als je deze kaart kiest, dan kan je flink besparen op je huidige doorlopende reis- of annuleringsverzekering, want die heb je vanaf nu niet meer nodig.

Het vreemde is dat de duurste ‘Platinum’ kaarten bij AMEX dan weer dezelfde reis- en annuleringsverzekeringen hebben als de ‘Gold’ kaarten, maar bij de ‘Platinum’ kaarten spaar je sneller Membership Rewards of Flying Blue Miles én is de aankoopverzekering uitgebreider.

Verzekeringen van American Express creditcards1

Nadeel van de reisverzekeringen op de American Express creditcards

Naast alle voordelen van de creditcards van American Express, zit er in onze ogen één groot nadeel aan deze kaarten. De verzekering is alleen van toepassing op reizen/tickets die zijn betaald met de AMEX kaart. Met andere woorden; betaal je jouw KLM-ticket met IDeal en moet je een beroep doen op je verzekering, dan valt deze situatie NIET onder de verzekeringen die bij de kaart wordt meegeleverd.

Maar hoe zit dat dan als je bijvoorbeeld met de auto naar Spanje op vakantie gaat? American Express geeft dan aan, dat als je onderweg hebt getankt met je AMEX kaart en/of bijvoorbeeld je kaart hebt gebruikt voor de tolwegen in Frankrijk of Spanje, de dekking dan óók van toepassing is. Dus dit is dan wel weer best flexibel, maar je moet dus wel heel goed opletten als je tickets voor je reis koopt, die aankopen moeten dan wel met je AMEX kaart worden betaald.

De Flying Blue – American Express Gold Card

1e jaar € 75 (i.p.v. € 170)

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen
Meest gekozen

Flying Blue – American Express Silver Card

1e jaar gratis

 • 5.000 Award Miles
 • € 1 = 0,8 Award Miles
 • Reis ongemakkenverzekering
 • Verzekerd kopen

De Flying Blue – American Express Platinum Card

€600,- per jaar

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1,5 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen

Vergelijk hier alle voordelen op de website van American Express.
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden per kaart.

Heb jij ervaring met de reisverzekeringen van American Express credit cards? Laat het ons hieronder weten!