Verzekeringen American Express creditcard

Verzekeringen American Express creditcard
Blog Verzekeringen

Verzekeringen American Express creditcard

Coverfoto: Flickr.com under Creative Commons License

De creditcards van American Express bieden naast ongekend betaalgemak en het sparen van Membership Rewards of Flying Blue miles, nog een aantal extra’s. Via de creditcards van American Express ben je automatisch ook verzekerd voor diverse gebeurtenissen.

Verzekeringen van American Express creditcards2

Alle American Express creditcards hebben een aankoopverzekering oplopend tot € 2.500,-.

Zo zijn er aankoopverzekeringen, reisongemakkenverzekeringen, reisverzekeringen en annuleringsverzkeringen beschikbaar. Bij de ‘entry cards’ van American Express worden vaak alleen basisverzekeringen geleverd, maar bij de exclusievere en duurdere kaarten (zoals de Platinum) is zelfs een autoverzekering inbegrepen.

De exclusievere kaarten lijken dus vrij prijzig, maar je kunt hierbij wel je huidige reis- en annuleringsverzekering opzeggen. Per saldo bespaar je dus veel geld op je verzekeringen als je een creditcard van American Express neemt.

Verschil in verzekeringen per American Express creditcard

Hieronder vind je een overzicht met de diverse American Express creditcards die beschikbaar zijn. De bovenste vier kaarten zijn de ‘gewone’ kaarten van AMEX. De onderste vier zijn de co-branded AMEX Flying Blue credit cards. Deze vier kaarten zijn meer geschikt voor gebruikers die (veel) reizen.

Daarnaast moet je er vanuit gaan dat de kaarten aan de linkerzijde, het meest goedkoop zijn en dus ook de minste verzekeringen hebben. De Platinum kaarten aan de rechterzijde, zijn logischerwijs het duurst, maar komen dan ook met meest uitgebreide verzekering.

Verzekeringen van American Express creditcards1

Verzekeringen op de AMEX Blue Card en Flying Blue Entry Card

De ‘Blue Card’ en ‘Flying Blue Entry Card’ hebben alleen een aankoopverzekering en een reisongevallenverzekering. Als het product dat je met één van deze twee kaarten hebt aangeschaft, binnen 90 dagen wordt gestolen of defect raakt, dan krijg je per gebeurtenis € 500 retour van AMEX, met een maximum van € 2300 per jaar.

Wat betreft de reisongevallenverzekeringen op deze kaarten; als je de tickets van je reis met de AMEX creditcard hebt aangeschaft en je raakt betrokken bij een ongeval tijdens die reis, dan vergoedt AMEX deze kosten. Je kunt voor hulp en advies 24/7 telefonisch terecht via het noodnummer van AMEX om het ongeval te melden. Je belt hiervoor met +31 (0) 20 574 5718.

Verzekeringen op de AMEX Green Card en Flying Blue Silver Card

Deze twee kaarten zijn alweer uitgebreider, naast de bovenstaande verzekeringen is aan deze twee American Express kaarten nog eens een ‘reisongemakkenverzekering’ toegevoegd. Is jouw bagage minimaal 4 uur vertraagd of kwijt geraakt, dan krijg je ook de kosten die je hiervoor maakt terug van American Express.

Verzekeringen op de AMEX Gold Card en Flying Blue Gold Card

De aankoopverzekering op deze twee American Express kaarten is weer een stapje uitgebreider dan bij de hiervoor beschreven kaarten. Zo verschuift de claimtermijn van 90 dagen naar 180 dagen én gaat het toegestane ‘claimbedrag’ omhoog van € 500 naar € 1400 per claim.

Daarnaast is de reisongevallenverzkering niet alleen op jou als kaarthouder van toepassing, ook je medereizigers vallen onder de dekking van deze reisongevallenverekering (mits ook hun tickets met jouw kaart is gekocht). Ook zijn aan deze twee kaarten van AMEX een reis- en annuleringsverzekering toegevoegd. Ook hier zijn je medereizigers meeverzekerd.

Verzekeringen op de AMEX Platinum Card en Flying Blue Platinum Card

En als klap op de vuurpijl zijn op deze twee American Express kaarten de dekking van de verzekeringen nóg uitgebreider. De claimtermijn van de aankoopverzekering is verhoogd van 180 dagen naar 240 dagen én het claimbedrag is verhoogd van € 1400 naar € 2500 per claim.

De Flying Blue – American Express Gold Card

1e jaar € 75 (i.p.v. € 170)

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen
Meest gekozen

Flying Blue – American Express Silver Card

1e jaar gratis

 • 5.000 Award Miles
 • € 1 = 0,8 Award Miles
 • Reis ongemakkenverzekering
 • Verzekerd kopen

De Flying Blue – American Express Platinum Card

€600,- per jaar

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1,5 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen

Vergelijk hier alle voordelen op de website van American Express.
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden per kaart.