Creditcard pincode vaak onbekend

Creditcard pincode vaak onbekend
Blog

De creditcard pincode zit niet zo in ons geheugen gegrift dan de pincode van onze pinpas. Dit blijkt uit een recentelijk onderzoek dat werd uitgevoerd door de ICS, ook wel International Card Services. Het blijkt dat relatief veel mensen moeite ervaren met het onthouden van de creditcard pincode. Deels heeft dit te maken met het feit dat de creditcard minder vaak gebruikt wordt dan de pinpas. 

Maar liefst 20% weet de creditcard pincode niet

De resultaten van het onderzoek van International Card Services liegen er niet om. Maar liefst 20% van de Nederlanders met een creditcard kent de creditcard pincode niet uit het hoofd. Jongeren hebben meer moeite met het onthouden van de creditcard pincode, vooral omdat zij dit nergens opschrijven. Senioren kiezen er in 25% van de gevallen voor om de creditcard gegevens, inclusief pincode, te bewaren in de portemonnee, de smartphone of op de pc. Hierdoor vergeten zij de creditcard pincode minder snel dan jongeren, maar lopen zij wel meer risico dan de jeugdige creditcardgebruikers. 

Waarvoor gebruiken we de creditcard eigenlijk?

Het onderzoek legde ook vast waarvoor we de creditcard nu eigenlijk gebruiken. Het blijkt dat 20% de creditcard gebruikt voor het tanken en 23% geeft aan dat er abonnementen, zoals Netflix en Spotify, mee betaald worden. Een kleine 35% gebruikt de creditcard minstens eens per maand. De creditcard wordt het vaakst ingezet voor het betalen van reizen. We hebben het dan over 60%.

De risico’s van de creditcard pincode noteren

Maar liefst 14% van de creditcardbezitters geeft aan dat er in het verleden eens misbruik van hun creditcard is gemaakt. Er komen dan ook veel schadegevallen voor. Bij 2,5% van deze gevallen ontstaat de schade doordat de creditcard pincode wordt bewaard bij de creditcard zelf. Deze schade wordt hierdoor vaak niet vergoed. We kennen ook allemaal het ‘trucje’ wel van de creditcard pincode opschrijven in de vorm van een telefoonnummer, op een briefje in de portemonnee of smartphone hoes. Helaas zijn mensen met kwade bedoelingen ook van dit ‘trucje’ op de hoogte. Het enige advies luidt dan ook: ga er even voor zitten en leer de creditcard pincode uit je hoofd!

Welke creditcard past het best bij jou?

Voordat je een creditcard pincode uit het hoofd kan leren heb je natuurlijk een creditcard nodig. Weet je niet goed welke variant het best bij jou past? Geen probleem! Wij helpen je graag bij het vergelijken van de beste creditcard voor jou. Heb je de juiste creditcard gevonden? Dan kun je direct door met je aanvraag!