Prepaid creditcard: wat zijn de voordelen?

Prepaid creditcard: wat zijn de voordelen?
Blog

De prepaid creditcard wordt steeds bekender en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze creditcards, die je eerst zelf moet opwaarderen voor je ze kunt gebruiken, bieden diverse voordelen die voor bepaalde doelgroepen heel interessant zijn. Welkecreditcard.nl deelt graag de 3 belangrijkste voordelen van een prepaid creditcard met jou. 

  1. Geen schulden met een prepaid creditcard

Je kunt geen schulden opbouwen wanneer je gebruik maakt van een prepaid creditcard. De creditcard werkt namelijk niet als er geen tegoed op staat en dit tegoed moet jij er zelf op zetten. Dit doe je door middel van opwaarderen via je eigen bank, vaak iDEAL, waarbij het bedrag van je bankrekening verdwijnt en op je prepaid creditcard verschijnt. Hierdoor is het niet mogelijk om geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt, waardoor je niet in de schulden terecht kunt komen. 

  1. Makkelijk betalen in buitenlandse webwinkels

Steeds meer mensen willen shoppen in buitenlandse webwinkels. Zo zijn onder meer AliExpress en Amazon.de heel populair onder de Nederlandse consumenten. Deze grotere webwinkels bieden de mogelijkheid om via je bank te betalen, dus via iDEAL, of bijvoorbeeld met PayPal. Helaas zijn er nog veel buitenlandse webwinkels waar je alleen met een creditcard kunt betalen. Dan is het toch wel handig om een prepaid creditcard te hebben. Deze wordt namelijk gewoon geaccepteerd als reguliere creditcard. 

  1. Ideaal voor in-app aankopen

We besteden dagelijks veel tijd op onze smartphone. Veel mensen spelen dagelijks een spelletje, zoals Candy Crush, Wonka’s World of Candy of Farm Heroes. Deze spellen, en heel veel andere games, bieden in-app aankopen. Het is mogelijk om deze met iDEAL te betalen, wat tot voor kort nog niet mogelijk was, maar hier zit wel het risico aan dat je zonder het te merken toch iets te veel uitgeeft aan dat verslavende spelletje. Dit kun je voorkomen door je prepaid creditcard te gebruiken voor de in-app aankopen. Als het geld op is, dan is het ook echt op. Zo kom je nooit in de financiële narigheid terecht. 

Een prepaid creditcard of toch een gewone creditcard?

Is een prepaid creditcard beter dan een gewone creditcard? Nee, dat is niet het geval. Er zitten zeker ook wel wat nadelen aan de prepaid creditcard. Eigenlijk hebben beide opties belangrijke voor- en nadelen. Het gaat dan ook vooral om wat er goed bij jou past en wat je er uiteindelijk mee wilt doen. Bij ons vind je natuurlijk alle informatie om te ontdekken welke creditcard het best bij jou past. Heb je de juiste gevonden? Dan kun je deze direct online, op veilige wijze, via onze website aanvragen.