Betaal treinkaartje nu ook online met creditcard

Betaal treinkaartje nu ook online met creditcard
Blog American Express

Betaal treinkaartje nu ook online met creditcard

Online een treinkaartje kopen bij de NS kon tot voor kort alleen met iDeal. Maar treinreizigers kunnen hun kaartje op de website van NS nu ook betalen met een creditcard. De NS hoopt zo onder meer toeristen en expats te bedienen die vaker betalen met een creditcard omdat zij geen Nederlandse bankrekening hebben.

Treinkaartje betalen met creditcard direct populair

De NS introduceerde de optie om een treinkaartje te betalen met een creditcard zonder veel publiciteit. Toch was de betaaloptie direct in trek want binnen een aantal dagen werd er al duizenden keren gebruik van gemaakt. Volgens de NS werd zelfs 7 procent van alle transacties op de website met een creditcard gedaan. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde.

Een treinkaartje betalen met de creditcard gaat heel makkelijk. Kaarthouders van American Express, Mastercard of Visa vullen simpelweg hun creditcardnummer in. Naast het creditcardnummer wordt uiteraard ook gevraagd om de vervaldatum en de CVC verificatiecode om de betaling af te ronden.

Met American Express, Visa creditcard of Mastercard betalen op station

Online een treinkaartje afrekenen met American Express, Mastercard of Visa is de laatste stap van NS om de creditcard als betaalmethode overal door te voeren. Ooit konden reizigers alleen op Amsterdam Centraal en treinstation Schiphol met een Visa creditcard of Mastercard betalen. Sinds 2014 kun je op 90 procent van de NS stations met deze creditcards terecht. En sinds vorig jaar behoren ook de stations tot de locaties waar betalen met American Express mogelijk is.

Service voor toeristen en grensstreek bewoners

American Express Flying Blue Silver Card

De American Express FB Silver Card is het eerste jaar 100% gratis.

De optie om online te betalen met een creditcard is niet alleen handig voor de dagelijkse treinreiziger in Nederland. De NS hoopt hiermee ook toeristen te bedienen. Die konden eerder alleen via DiscoverHolland.com een aantal combitreinkaartjes online kopen of via NS International. Maar ook voor bewoners net over de grens in België en Duitsland wordt het nu veel makkelijker om een kaartje te kopen.

Het gebruik van Amex, Mastercard of Visa is bovendien gratis. De toeslag van 0,50 euro die eerder werd gerekend, bestaat sinds begin 2018 niet meer. En ook treinkaartjes die je op NS.nl tegen een actie tarief koopt, reken je af met een Visa creditcard, Mastercard of Amex kaart. Dit geldt niet voor acties in de Spoordeelwinkel.nl of abonnementen.

Waar betalen met American Express?

Daar waar je op een NS station dus kunt afrekenen met een Amex creditcard, kan dit nog niet overal. Dus is het voor kaarthouders fijn om te weten waar betalen met American Express een optie is. Onder het kopje ‘American Express Accepterende Bedrijven‘ zie je in een oogopslag waar betalen met American Express tot de mogelijkheden behoort. Zowel in het binnen- als buitenland. Visa en Mastercard worden vrijwel overal ter wereld probleemloos geaccepteerd.