Belastingdienst krijgt gegevens American Express vanwege vermoeden fraude

Belastingdienst krijgt gegevens American Express vanwege vermoeden fraude
Blog American Express

Belastingdienst krijgt gegevens American Express vanwege vermoeden creditcard fraude

De Belastingdienst heeft het vermoeden dat er fraude met American Express creditcards is gepleegd. De creditcard fraude zou zijn gepleegd met kaarten die in het buitenland zijn uitgegeven. Op deze manier zouden kaarthouders vermogen hebben verzwegen. Zo is er te weinig belasting afgedragen.

Fiscus krijgt klantgegevens American Express

De fiscus krijgt klantgegevens van American Express om de vermoedelijke creditcard fraude te onderzoeken. Deze gegevens worden verstrekt door de collega’s van de Amerikaanse belastingdienst. Het gaat om informatie van American Express creditcards waarvan de kaarthouders in Nederland belasting horen te betalen.

De creditcard fraude zou zijn gepleegd via de rekeningen die bij de kaarten horen. De Belastingdienst waarschuwt dat burgers die op deze hun vermogen verbergen op een gepaste manier worden bestraft. Daarbij is strafrechtelijke vervolging niet uitgesloten, volgens de fiscus.

Langdurig onderzoek naar creditcard fraude

Het onderzoek naar de fraude met American Express creditcards staat niet op zichzelf. De Belastingdienst doet al langer onderzoek naar creditcard fraude met de kaarten van grote creditcardmaatschappijen. Dat leverde de fiscus tot nu tot zo’n 11 miljoen euro op. In dit bedrag zijn niet de boetes meegenomen die voortkomen uit strafrechtelijke procedures van de FIOD en het Openbaar Ministerie.

Vaker fraude met creditcards

American Express Flying Blue Silver Card

De American Express FB Silver Card is het eerste jaar 100% gratis.

Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt dat juist creditcards vaak worden gebruikt om belastingfraude te plegen. Heel vreemd is dat niet. Buitenlandse klanten van American Express, dus ook uit Nederland, koppelen hun creditcard aan een buitenlandse (Nederlandse) rekening. Dit maakt het voor de Amerikaanse belastingdienst lastig te controleren of de kaarthouder netjes de belastingregels in eigen land naleeft. En andersom kan de Belastingdienst in Nederland niet zomaar de klantgegevens van American Express inzien. Door samen te werken hopen de instanties meer te kunnen doen om fraude tegen te gaan.

Over American Express

American Express betaal logoAmerican Express is een van de bekendste creditcard aanbieders ter wereld, samen met Visa en Mastercard. Maar anders dan die twee concurrenten, kent een American Express creditcard geen limiet. Je betaalt elke maand het volledige bedrag dat je hebt opgenomen. Een American Express creditcard is qua jaarbijdrage duurder dan een Visa card of Mastercard.

Voor een iets duurdere creditcard krijg je wel allerlei spaarmogelijkheden. Ook krijg je voorrang bij de voorverkoop van concerten en andere evenementen. Verder zijn je aankopen met de American Express creditcard verzekerd en komt elke creditcard met aanvullende verzekeringen. In tegenstelling tot Visa en Mastercard kun je met een American Express creditcard niet overal betalen. We hebben een overzicht van alle locaties, landen en bedrijven waar American Express wordt geaccepteerd.

Creditcard aanvragen?

Vraag nu een American Express Flying Blue Gold Card aan!

Wil jij een creditcard aanvragen van American Express? Of toch Visa of Mastercard? Wat is de meest goedkope creditcard en welke past het best bij jouw situatie? Doe voor je een creditcard gaat aanvragen wat onderzoek. Op onze website kun je creditcards vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van welke kaarten er zijn, hoeveel de jaarlijkse bijdrage is en welke andere voorwaarden gelden.

Goedkope creditcard

Wil je met spoed een creditcard aanvragen? Dan heb je weinig tijd om creditcards te vergelijken. In dat geval heb je het meest aan een prepaid kaart. Dit is niet alleen een goedkope creditcard maar je hebt hem ook het snelst in huis. Er is namelijk geen krediet check nodig. Je stort eerst geld op een prepaid kaart en dan pas kun je hem gebruiken. Anders dan een gewone creditcard is dit dus geen lening. Je betaalt geen rente en de jaarlijkse bijdrage is vaak lager dan die van een reguliere creditcard. Daarom is de prepaid kaart een goedkope creditcard.