American Express creditcard van zwerfafval uit oceaan

American Express creditcard van zwerfafval uit oceaan
Blog American Express
Bron coverfoto: Flickr.com by Rey Perezoso under Creative Commons License

American Express creditcard van zwerfafval uit oceaan

Een creditcard gemaakt van plastic dat ronddreef in een oceaan? Binnenkort wordt jouw American Express creditcard op deze manier geproduceerd. De creditcardmaatschappij hoopt zo een steentje bij te dragen in de strijd tegen het zwerfafval dat kusten en oceanen vervuilt. Ga je dit met andere creditcards vergelijken, dan is American Express behoorlijk ‘groen’ bezig.

Niet alleen symbolisch

De creditcard van American Express gemaakt van ‘oceaan plastic’.

De hoeveelheid plastic in de oceanen dwingt bedrijven wereldwijd om in te grijpen. In de supermarkt betaal je tegenwoordig voor een plastic tas en fastfoodketens doen plastic rietjes in de ban. Het zijn slechts symbolische acties.

En de actie van American Express past op het eerste gezicht in dat rijtje: het bedrijf maakt er mooie sier mee, maar de daadwerkelijke positieve impact lijkt beperkt.

Creditcards bevatten namelijk maar weinig plastic en ze gaan lang mee dus hoeven niet vaak te worden vervangen. Daarom gaat American Express een stapje verder zodat hun acties meer zijn dan alleen symbolisch.

Plastic in de ban

Omdat de creditcardmaatschappij het niet voldoende vindt om bewuster om te gaan met zijn creditcard productie, verdwijnt ook het wegwerpplastic uit de American Express lounges op vliegvelden en uit kantoren, net als plastic koffielepeltjes en rietjes. Op de kantoren van American Express gaat men bovendien een beleid voeren om afval te verminderen en wordt recycling steeds meer gestimuleerd. In 2021 moet al het personeel bovendien op een klimaatneutrale manier reizen.

Creditcards via upcycling

De eerste creditcard van American Express die wordt gemaakt van oceaan afval moet binnen een jaar worden gelanceerd. De kaart wordt gemaakt via upcycling, dus afval dat een nieuwe bestemming krijgt. Het doel is om meer bewustzijn te creëren over het zwerfafval dat rond drijft in de wereldwijde oceanen.

Volgens American Express is het een taak van de creditcardaanbieder om de oceanen blauw te houden. “Keeping it blue” is dan ook het motto, wat ook refereert aan het blauwe logo van American Express. Verder verandert er aan de toekomstige creditcard van zwerfafval niet veel.

American Express creditcard aanvragen?

Ben jij milieubewust en zie je heil in de maatregelen van American Express? Maar wil je tegelijkertijd ook het gemak van een creditcard? Via CardGuide.eu kun je American Express vergelijken met andere creditcards. Vervolgens kun je op de website ook een Amex creditcard aanvragen. En kies je voor American Express, dan zijn er een aantal voordelen.

Voordeel American Express ten opzichte van andere creditcards

Naast het maatschappelijk bewustzijn wat je wellicht belangrijk vindt, is er nog meer voordeel bij een American Express creditcard. Dit zal je merken wanneer je American Express gaat vergelijken met Visa en Mastercard. Een belangrijk voordeel van American Express ten opzichte van de andere kaarten is dat Amex een relatief goedkope creditcard is wanneer je bedenkt dat je nooit rente betaalt. Hoe dit zit? Een American Express creditcard is een zogenoemde charge card. Dat betekent dat je geen bestedingslimiet hebt maar elke maand het gehele bedrag aflost dat je hebt opgenomen. Je leent dus nooit geld. En ga je American Express vergelijken met de andere bekende creditcards, dan zie je dat naast de aankoopverzekering ook aanvullende reisverzekeringen zijn inbegrepen. Bovendien spaar je voor cadeaus, vliegtickets en krijg je voorrang bij speciale evenementen. En dit is ook een goedkope creditcard omdat die het eerste jaar gratis is. Na het eerste jaar is de jaarlijkse bijdrage wel hoger dan die van andere creditcards.

Andere creditcards vergelijken

Wil je een andere creditcard aanvragen dan een Amex creditcard? Sowieso is het handig om, voordat je een creditcard gaat aanvragen, eerst op een rijtje te zetten wat je precies zoekt. Wil je een goedkope creditcard of juist een virtuele creditcard aanvragen, waarbij je alleen een creditcardnummer, beveiligingscode en vervaldatum nodig hebt om betalingen te doen? Op de website kun je makkelijk creditcards vergelijken zodat je een goed beeld hebt van alle kaarten die beschikbaar zijn. Ben je klaar met creditcards vergelijken, dan vraag je de kaart aan die het best bij jouw situatie. En heb je met spoed een creditcard nodig, dan zorgt de website ervoor dat je snel een creditcardnummer en beveiligingscode in huis hebt, zodat je probleemloos betalingen kunt doen.