Apple Pay creditcard komen naar ons land

Apple Pay creditcard komen naar ons land
Blog

De Apple Pay creditcard wordt wereldwijd al erg veel gebruikt. Nederlandse banken lopen wat dat betreft een beetje achter, want Apple Pay behoort in ons land nog niet tot de standaard mogelijkheden. Hier komt binnenkort verandering in, want de Nederlandse banken hebben besloten om de Apple Pay creditcard ook te gaan ondersteunen. Apple Pay werkt op dit moment in Nederland alleen met pinpassen die gekoppeld zijn. Hier komt binnenkort dus een einde aan.

De echte Apple Pay creditcard is niet populair genoeg

De Apple Pay creditcard is een Amerikaans product. We hebben het hier niet direct over een creditcard, maar meer over een principe van het merk Apple. In Nederland kun je o pdit moment alleen Maestro passen aan Apple Pay worden toegevoegd. In de zomer van 2020 zal het ook mogelijk worden om aan Apple Pay een creditcard toe te voegen. Apple heeft hier naar eigen zeggen voor gekozen, omdat het gebruik van creditcards in Nederland niet zo gewoon is als in Amerika. In de Verenigde Staten wordt al goed gebruik gemaakt van de Apple Pay creditcard, ook wel de Apple Card genoemd. Deze echte creditcard zal in Nederland niet op de korte termijn verschijnen, omdat Apple zelf hier geen groot succes van verwacht.

 

Apple Pay wordt wel goed geaccepteerd

De echte Apple Pay creditcard komt natuurlijk pas naar Nederland wanneer Apple zelf denkt dat dit ook veel winst op gaat leveren. Dit verwacht de onderneming niet en dus hoeven we de creditcard voorlopig ook niet te verwachten. Toch zijn veel Nederlanders al blij dat Apple Pay nu wel goed beschikbaar komt in Nederland, zeker omdat het al in meer dan 95 procent van alle winkels in ons land goed geaccepteerd wordt. Daarnaast is maar liefst 85 procent van alle pinpassen in ons land voor Apple Pay geschikt.

 

Een account is niet nodig

Je hoeft je voor Apple Pay niet te registreren door middel van het aanmaken van een account. Je kunt eenvoudig je Apple Watch of iPhone instellen om deze als betaalpas te laten functioneren. Deze apparaten zijn zelf versleuteld met een pincode, waardoor het niet meer nodig is om een pincode in te toetsen in de winkel. Het gaat dus vooral om de voordelen van contactloos betalen. Wil jij gebruik gaan maken van een creditcard die overal goed geaccepteerd wordt? Dan kun je bij ons alle beschikbare creditcards vergelijken.