American Express zet in op blockchain technologie

American Express zet in op blockchain technologie
Blog American Express

American Express zet in op blockchain technologie

American Express is een samenwerking gestart met Ripple, waarbij de creditcardmaatschappij gebruik wil gaan maken van de softwareoplossing xCurrent van de financieel dienstverlener. Hiermee moet betalen met American Express veel sneller en efficiënter worden.

American Express zet eerste stappen met blockchain

De samenwerking van American Express en Ripple is niet vreemd. De blockchain technologie van Ripple wordt namelijk in toenemende mate gebruikt binnen de financiële sector en het internationale bankwezen.

American Express duikt samen met Ripple in de blockchain-technologie.

Ripple startte de afgelopen tijd niet alleen een samenwerking met American Express maar ook met het Spaanse Banco Santander en Western Union.

Voor American Express betekent het gebruik van de softwareoplossing van Ripple dat de creditcardmaatschappij de eerste stappen zet om gebruik te gaan maken van de steeds populairder wordende blockchain technologie. Dit opent ook de deur naar een bredere acceptatie van cryptovaluta.

Blockchain in het kort

Een blockchain, of blokketen, wordt gebruikt om gegevens vast te leggen. Bijvoorbeeld financiële transacties. Bij een blockchain is geen tussenpersoon zoals een bank nodig. Zo neemt het risico op fraude af. En zonder een bank die betalingen moet verwerken, ontvangen winkeliers en bedrijven veel sneller hun geld. Zeker wanneer er met een creditcard wordt afgerekend.

Betalen met American Express sneller dankzij xCurrent software

Door het gebruik van de xCurrent software van Ripple worden betalingen met de American Express creditcard sneller verwerkt.

Met de xCurrent technologie kunnen betalingen sneller worden afgewikkeld.

Volgens American Express is de samenwerking met Ripple bovendien een leerproces als het gaat om blockchain technologie en hoe deze te gebruiken bij creditcardbetalingen.

De creditcardmaatschappij ziet hierin een grote kans om in te spelen op de behoeften van zijn klanten.

Met xCurrent kunnen banken grensoverschrijdende betalingen namelijk direct verwerken. Banken sturen elkaar via deze technologie in real time berichten om betaalgegevens te bevestigen voordat de transactie wordt voltooid.

Dit zou met name het midden- en kleinbedrijf moeten helpen, waar de American Express creditcard veel wordt gebruikt. Normaliter duurt het vrij lang voor dergelijke transacties zijn verwerkt.

Wat doet de concurrentie van American Express met blockchain?

Betalen met American Express via de blockchain technologie van Ripple zorgt er dus voor dat transacties sneller worden verwerkt. En dat willen concurrenten als Visa en Mastercard natuurlijk ook. Dus zitten ook die creditcardmaatschappijen niet stil als het gaat om het toekomstige gebruik van innovatieve technologie.

Vorig jaar diende Mastercard daarom een patentaanvraag in voor een op blockchain gebaseerde betaalmethode. Nu nog kan het dagen duren voor een transactie met een Mastercard is geverifieerd en verwerkt. Daarnaast is blockchain ook een stuk goedkoper dan de huidige betaalsystemen. Eerder berekende adviesbureau Accenture al dat financiële instellingen zo’n 30 procent kunnen besparen op de kosten als ze overgaan op blockchain.

Niet vreemd dat Visa net als Mastercard en American Express daarom ook stappen zet om een betaalsysteem via de blockchain methode op te zetten. Visa mikt op een platform waarmee directe transacties tussen koper en verkoper mogelijk zijn, zonder dat een tussenpersoon als een bank nodig is.

Meer weten over American Express

De American Express creditcard is net als Visa of Mastercard een bekende en veelgebruikte kaart. De Amex creditcard heeft in tegenstelling tot de twee andere kredietkaarten echter geen bestedingslimiet. Verder doen kaarthouders automatisch mee aan spaarprogramma’s en krijgen ze voorrang bij concerten of events.

Ook zijn er bij deze creditcard aanvullende verzekeringen bovenop de aankoopgarantie. Een minpuntje is dat Amex wereldwijd op minder plekken wordt geaccepteerd dan Visa of Mastercard.

American Express creditcard aanvragen?

Wil je de American Express creditcard aanvragen? Kijk dan op CardGuide.eu en vergelijk de Amex kaart met de creditcards van Visa of Mastercard. Ook vind je op de website informatie over waar je kunt betalen met de Amex kaart in binnen- en buitenland.